armeniens herrlandslag i fotboll mot turkiets herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till fotbollsmatcher, är det alltid spännande att se hur olika lag ställer upp mot varandra. I den här artikeln kommer vi att titta på en specifik match: Armeniens herrlandslag i fotboll mot Turkiets herrlandslag i fotboll laguppställning. Vi kommer att diskutera lagens historia, deras nuvarande laguppställningar, tidslinjen för deras möten och statistik för båda lagen.

Armeniens herrlandslag i fotboll

Armeniens herrlandslag i fotboll, även kända som ”Högländarna”, representerar Armenien i internationell fotboll. Laget bildades 1992 och är medlem i FIFA och UEFA sedan 1993. Förbundskaptenen är Joaquín Caparrós. Armeniens herrlandslag har en FIFA-ranking på 95 (per 22 december 2022). Den spelare med flest landskamper för Armenien är Sargis Hovsepjan med 132 matcher. Den spelare med flest mål är Henrich Mchitarjan med 32 mål.

Armeniens Laguppställning

Armeniens herrlandslag i fotboll har ännu inte offentliggjort sin nuvarande laguppställning. När den tillkännages kommer vi att uppdatera den här artikeln med den senaste informationen.

Turkiets herrlandslag i fotboll

Turkiets herrlandslag i fotboll är det nationella fotbollslaget för Turkiet. Laget har en FIFA-ranking på 44 (per den 22 december 2022). Den nuvarande förbundskaptenen är Stefan Kuntz och lagkaptenen är Hakan Çalhanoğlu. Några av de mest framstående spelarna i lagets historia inkluderar Rüştü Reçber, som har flest landskamper med 120, och Hakan Şükür, som har gjort flest mål med 51. Turkiet har deltagit i två VM-slutspel (1954 och 2002) och fem EM-slutspel (1996, 2000, 2008, 2016, 2020). Laget tog brons i VM 2002, vilket var deras första medalj någonsin i internationella sammanhang.

Läs också:  brasiliens herrlandslag i fotboll mot ghanas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Turkiets Laguppställning

Här är några av spelarna i Turkiets herrlandslags trupp för 2022:

  • Målvakter: Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Uğurcan Çakır
  • Försvarare: Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Rıdvan Yılmaz, Ozan Kabak, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Zeki Çelik
  • Mittfältare: Doğukan Sinik, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Dorukhan Toköz, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Cengiz Ünder, Berkan Kutlu
  • Anfallare: Enes Ünal, Halil Dervişoğlu, Serdar Dursun, Tiago Çukur, Kerem Aktürkoğlu

Armenien mot Turkiet Tidslinje

Turkiet har en positiv huvud-till-huvud-statistik mot Armenien, med tre vinster och inga förluster i deras tidigare möten. Matcherna ägde rum den 6 september 2008, 14 oktober 2009 och 25 mars 2023, med Turkiet som segrare i alla tre spel.

Armenien mot Turkiet Statistik

När det gäller statistik har Turkiet en överlägsen huvud-till-huvud-statistik mot Armenien. I deras tidigare möten har Turkiet vunnit alla tre matcher. I den första matchen, som var en FIFA World Cup-match, besegrade Turkiet Armenien med en 2-0-resultat. Den andra matchen, också en FIFA World Cup-match, såg Turkiet vinna 2-0 mot Armenien. Den senaste matchen, som var en UEFA European Championship-match, resulterade i en 2-1-seger för Turkiet.

Slutsats

Fotboll är en sport som alltid kommer att vara full av överraskningar. Oavsett hur mycket vi analyserar laguppställningar, tidslinjer och statistik, kan vi aldrig förutsäga med säkerhet vad som kommer att hända på planen. Armeniens herrlandslag i fotboll mot Turkiets herrlandslag i fotboll laguppställning är ett perfekt exempel på detta. Medan Turkiet har en starkare huvud-till-huvud-statistik och en högre FIFA-ranking, kan Armenien fortfarande överraska oss. Oavsett resultatet, kommer matchen säkert att vara en spännande tittare för alla fotbollsfans.

Läs också:  portugals herrlandslag i fotboll mot marockos herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

I det här avsnittet kommer vi att svara på några vanliga frågor om Armeniens herrlandslag i fotboll och Turkiets herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras tidigare möten.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Turkiets herrlandslag i fotboll?

Turkiets herrlandslag i fotboll har haft flera framstående spelare genom åren. Rüştü Reçber har flest landskamper med 120, och Hakan Şükür har gjort flest mål med 51. Några andra kända spelare som har representerat Turkiet inkluderar Hamit Altıntop, Nuri Şahin och Arda Turan.

Vilka spelare ingår i Turkiets herrlandslags trupp för 2022?

Turkiets herrlandslags trupp för 2022 inkluderar bland annat:

  • Målvakter: Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Uğurcan Çakır
  • Försvarare: Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Rıdvan Yılmaz, Ozan Kabak, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Zeki Çelik
  • Mittfältare: Doğukan Sinik, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Dorukhan Toköz, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Cengiz Ünder, Berkan Kutlu
  • Anfallare: Enes Ünal, Halil Dervişoğlu, Serdar Dursun, Tiago Çukur, Kerem Aktürkoğlu

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Armeniens herrlandslag i fotboll?

Den spelare med flest landskamper för Armenien är Sargis Hovsepjan med 132 matcher. Den spelare med flest mål är Henrich Mchitarjan med 32 mål.

Hur har de tidigare matcherna mellan Armeniens och Turkiets herrlandslag i fotboll slutat?

Turkiet har en positiv matchhistorik mot Armenien, med tre vinster och inga förluster i deras tidigare möten. Matcherna ägde rum den 6 september 2008, 14 oktober 2009 och 25 mars 2023, med Turkiet som segrare i alla tre matcherna.

Läs också:  Belgiens herrlandslag i fotboll vs marockos herrlandslag i fotboll: laguppställning