Belgiens herrlandslag i fotboll vs kanadas herrlandslag i fotboll: laguppställning

Belgiens herrlandslag i fotboll, även känt som ”De Rode Duivels” (De Röda Djävlarna), representeras av Royal Belgian Football Association. Laget tränas för närvarande av Domenico Tedesco, med Kevin De Bruyne som lagkapten. I december 2022 rankas Belgien på fjärde plats i FIFA-rankingen.

Historia och prestationer

Jan Vertonghen innehar rekordet för flest landskamper för Belgien, med 145 framträdanden, medan Romelu Lukaku är lagets bästa målskytt genom tiderna med 68 mål. Belgien spelade sin första officiella match den 1 maj 1904 mot Frankrike, vilken slutade 3-3.

Några av de mest framstående prestationerna för det belgiska landslaget inkluderar att vinna guldmedaljen vid olympiska spelen 1920, att komma på andra plats i Europamästerskapet 1980 och att nå semifinalen i FIFA World Cup 2018, där de vann bronsmedaljen. Belgien största seger var en 10-1-vinst mot San Marino år 2001.

Nuvarande laguppställning

Den nuvarande truppen inkluderar spelare som Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku. Några av de senaste spelarna som blivit uttagna till landslaget är Matz Sels, Sebastiaan Bornauw och Dennis Praet.

Turneringsdeltagande

Belgien har deltagit i 14 världsmästerskap, med deras bästa resultat som en fjärdeplats 1986. De har också kvalificerat sig för sex Europamästerskap, med deras bästa resultat som en andraplats 1980.

Kanadas herrlandslag i fotboll

Kanadas herrlandslag i fotboll representeras av Canadian Soccer Association. Laget tränas för närvarande av John Herdman. I december 2022 rankas Kanada på 53:e plats i FIFA-rankingen.

Atiba Hutchinson innehar rekordet för flest landskamper för Kanada, med 94 framträdanden. Cyle Larin är lagets bästa målskytt med 24 mål. Kanadas första officiella landskamp spelades mot Australien den 7 juni 1924, vilken de förlorade med 3-2.

Läs också:  Frankrikes herrlandslag i fotboll mot Danmarks herrlandslag i fotboll laguppställning

Kanadas största seger var en 11-0-vinst mot Caymanöarna den 29 mars 2021. Deras största förlust var en 8-0-förlust mot Mexiko den 18 juni 1993. Kanada har deltagit i två världsmästerskap, 1986 och 2022. De blev utslagna i gruppspelet båda gångerna. Laget har vunnit olympiska spelen (som en demonstrationsport) år 1904, CONCACAF Championship 1985 och CONCACAF Gold Cup 2000.

Nuvarande laguppställning

Här är laguppställningen för Kanadas herrlandslag i fotboll:

 1. Målvakt: Milan Borjan
 2. Försvarare: Steven Vitoria, Doneil Henry, Richie Laryea, Alphonso Davies
 3. Mittfältare: Atiba Hutchinson, Jonathan Osorio, Mark-Anthony Kaye
 4. Anfallare: Cyle Larin, Lucas Cavallini, Junior Hoilett

En hypotetisk match mellan Belgiens herrlandslag i fotboll och Kanadas herrlandslag i fotboll

Om Belgiens herrlandslag i fotboll möter Kanadas herrlandslag i fotboll i en match finns det några faktorer att ta hänsyn till. Belgien är rankat högre än Kanada i FIFA-rankingen och har haft större framgångar på den internationella scenen. De har en stark trupp med flera världsklasspelare som kan göra skillnad i matchen.

Belgien och Kanada har mötts två gånger tidigare, och båda matcherna har vunnits av Belgien. Den första matchen spelades den 9 juni 1989 och Belgien vann med 2-0 i en internationell vänskapsmatch. Den andra matchen spelades den 23 november 2022 och Belgien vann med 1-0 i FIFA World Cup.

Statistiskt sett har Belgien övertaget i tidigare möten och har visat sig vara ett starkt lag. Men i fotboll kan allt hända, och Kanada kan visa sig vara en tuff motståndare. Det är viktigt att notera att laguppställningarna kan förändras och att det är svårt att förutsäga exakt hur matchen kommer att utvecklas.

Läs också:  Danmarks herrlandslag i fotboll mot Frankrikes herrlandslag i fotboll laguppställning

Intressanta data och fakta

Här är några intressanta data och fakta om Belgiens herrlandslag i fotboll och Kanadas herrlandslag i fotboll:

Belgiens herrlandslag i fotboll

 • Belgien är rankat 4:e i FIFA-rankingen (december 2022).
 • Jan Vertonghen har flest landskamper för Belgien med 145 framträdanden.
 • Romelu Lukaku är lagets bästa målskytt genom tiderna med 68 mål.
 • Belgien har vunnit guldmedaljen vid olympiska spelen 1920.
 • Laget nådde semifinalen i FIFA World Cup 2018 och vann bronsmedaljen.
 • Belgien har deltagit i 14 världsmästerskap och deras bästa resultat är en fjärdeplats 1986.
 • De har också kvalificerat sig för sex Europamästerskap och deras bästa resultat är en andraplats 1980.

Kanadas herrlandslag i fotboll

 • Kanada är rankat 53:e i FIFA-rankingen (december 2022).
 • Atiba Hutchinson har flest landskamper för Kanada med 94 framträdanden.
 • Cyle Larin är lagets bästa målskytt med 24 mål.
 • Kanada har vunnit olympiska spelen (som en demonstrationsport) år 1904.
 • Laget har deltagit i två världsmästerskap, 1986 och 2022, och blev utslagna i gruppspelet båda gångerna.
 • Kanada har vunnit CONCACAF Championship 1985 och CONCACAF Gold Cup 2000.

Slutsats

Belgiens herrlandslag i fotboll mot Kanadas herrlandslag i fotboll laguppställning är en intressant match att följa. Belgien har en stark trupp med flera världsklasspelare och har haft större framgångar på den internationella scenen. Kanada har också talangfulla spelare och kan vara en tuff motståndare.

Läs också:  Uruguays herrlandslag i fotboll vs sydkoreas herrlandslag i fotboll: laguppställning

Det är svårt att förutsäga exakt hur matchen kommer att utvecklas, men det kommer att vara en spännande uppgörelse mellan två nationer som älskar fotboll. Båda lagen har sina styrkor och svagheter, och det kommer att bli intressant att se vilket lag som kommer att ta hem segern.

Sammanfattningsvis är Belgiens herrlandslag i fotboll och Kanadas herrlandslag i fotboll två starka lag med talangfulla spelare. Matchen mellan dem kommer att vara en spännande upplevelse för fotbollsfans över hela världen.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Belgiens herrlandslag i fotboll mot Kanadas herrlandslag i fotboll laguppställning:

Vilka spelare ingår i Belgiens laguppställning?

Belgiens laguppställning inkluderar spelare som Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Kevin De Bruyne, och Romelu Lukaku.

Vilka spelare ingår i Kanadas laguppställning?

Kanadas laguppställning inkluderar spelare som Milan Borjan, Alphonso Davies, Atiba Hutchinson, Cyle Larin, och Junior Hoilett.

Vem är tränare för Belgiens herrlandslag i fotboll?

Belgiens herrlandslag i fotboll tränas för närvarande av Domenico Tedesco.

Vem är tränare för Kanadas herrlandslag i fotboll?

Kanadas herrlandslag i fotboll tränas för närvarande av John Herdman.

Vilket lag rankas högre i FIFA-rankingen, Belgien eller Kanada?

Belgien rankas högre än Kanada i FIFA-rankingen, med Belgien på fjärde plats och Kanada på 53:e plats (december 2022).