englands herrlandslag i fotboll mot frankrikes herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till internationell fotboll är det få matcher som är lika spännande som när Englands herrlandslag i fotboll möter Frankrikes herrlandslag i fotboll. Dessa två lag har en lång och rik historia av konkurrens, med många minnesvärda matcher och ögonblick. I denna artikel kommer vi att dyka in i laguppställningen, tidslinjen och statistiken för dessa två fotbollsgiganter.

Englands herrlandslag i fotboll

Englands herrlandslag i fotboll, även kända som ”The Three Lions”, är ett av de äldsta och mest respekterade lagen i internationell fotboll. Laget, som kontrolleras av The Football Association, har en lång historia av framstående spelare och framgångar, inklusive en världsmästartitel 1966. Englands mest kända spelare genom tiderna inkluderar Bobby Charlton, Gary Lineker, David Beckham och nuvarande kapten Harry Kane.

Englands Laguppställning

Englands nuvarande laguppställning är en blandning av etablerade stjärnor och unga talanger. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

  • Målvakter: Jordan Pickford, Nick Pope, Sam Johnstone
  • Försvarare: Harry Maguire, John Stones, Luke Shaw, Kyle Walker
  • Mittfältare: Jordan Henderson, Declan Rice, Mason Mount
  • Anfallare: Harry Kane, Raheem Sterling, Jadon Sancho

Frankrikes herrlandslag i fotboll

Frankrikes herrlandslag i fotboll, även kända som ”Les Bleus”, är ett av de mest framgångsrika lagen i internationell fotboll. Laget, som kontrolleras av Fédération Française de Football (FFF), har vunnit världsmästerskapet två gånger, 1998 och 2018, samt Europamästerskapet två gånger, 1984 och 2000. Några av de mest framstående spelarna i Frankrikes landslag genom tiderna inkluderar Michel Platini, Zinedine Zidane, Thierry Henry och nuvarande lagkapten Kylian Mbappé.

Läs också:  Schweiz herrlandslag i fotboll vs kameruns herrlandslag i fotboll: laguppställning

Frankrikes Laguppställning

Frankrikes nuvarande laguppställning är fylld med världsklasspelare från några av de största klubbarna i Europa. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

  • Målvakter: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Alphonse Areola
  • Försvarare: Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Lucas Hernandez, Benjamin Mendy
  • Mittfältare: N’Golo Kanté, Paul Pogba, Adrien Rabiot, Antoine Griezmann
  • Anfallare: Kylian Mbappé, Olivier Giroud, Kingsley Coman

Englands herrlandslag i fotboll mot Frankrikes herrlandslag i fotboll Tidslinje

England och Frankrike har mötts många gånger genom åren, med några minnesvärda matcher och resultat. Deras första möte ägde rum den 15 maj 1923, med England som segrare med 4-1. Sedan dess har de spelat totalt 32 matcher mot varandra, med England som vinnare i 17 av dessa matcher, 5 oavgjorda och 10 förluster.

Englands herrlandslag i fotboll mot Frankrikes herrlandslag i fotboll Statistik

När vi tittar på statistiken mellan England och Frankrike är det tydligt att dessa två lag är jämbördiga. England har en något bättre vinstprocent mot Frankrike, men ”Les Bleus” har haft övertaget i de senaste matcherna, inklusive en seger i världsmästerskapet 2022.

Slutsats

När vi tittar på Englands herrlandslag i fotboll mot Frankrikes herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, är det tydligt att dessa två lag har en rik och spännande historia av konkurrens. Oavsett resultatet när de möts på fotbollsplanen, kan vi alltid förvänta oss en spännande och högkvalitativ match mellan dessa två fotbollsgiganter.

Läs också:  argentinas herrlandslag i fotboll - spelare, statistik, matcher & information

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor som rör Englands herrlandslag i fotboll och Frankrikes herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras inbördes möten.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Frankrikes herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Frankrikes herrlandslag i fotboll genom tiderna inkluderar Michel Platini, Zinedine Zidane, Thierry Henry och Antoine Griezmann. Hugo Lloris har spelat flest landskamper för Frankrike med 145 matcher, medan Olivier Giroud är lagets bästa målskytt med 53 mål.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Englands herrlandslag i fotboll?

Englands mest framstående spelare inkluderar Peter Shilton, som har flest landskamper med 125 framträdanden, och Harry Kane och Wayne Rooney, som är lagets bästa målskyttar med 53 mål vardera.

Hur har England presterat mot Frankrike i fotboll?

England har spelat totalt 32 matcher mot Frankrike. Av dessa har England vunnit 17 matcher, spelat oavgjort i 5 matcher och förlorat 10 matcher. Det första mötet mellan de två lagen ägde rum den 10 maj 1923, då England vann med 4-1 i en vänskapsmatch.

Vilka är några av de nuvarande spelarna i Frankrikes och Englands landslagstrupp?

Några av de nuvarande spelarna i Frankrikes landslagstrupp inkluderar Hugo Lloris, Benjamin Pavard, N’Golo Kanté och Kylian Mbappé. Englands landslagstrupp inkluderar spelare som Harry Kane, men den exakta truppen kan variera beroende på när denna artikel läses.

Läs också:  skottlands herrlandslag i fotboll mot ukrainas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När är nästa match mellan England och Frankrike?

Informationen om när nästa match mellan England och Frankrike ska äga rum har inte nämnts i de tillhandahållna uppgifterna.