englands herrlandslag i fotboll mot senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Englands herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som förenar människor över hela världen. I denna artikel kommer vi att granska två framstående lag, Englands herrlandslag i fotboll och Senegals herrlandslag i fotboll. Vi kommer att diskutera deras laguppställning, tidslinje och statistik.

Englands herrlandslag i fotboll

Englands herrlandslag i fotboll, även känt som ”Three Lions”, styrs av Englands fotbollsförbund (FA). Laget har en rik historia och är mest känt för att ha vunnit FIFA World Cup 1966. Laget leds för närvarande av tränaren Gareth Southgate och lagkaptenen Harry Kane.

Englands Laguppställning

Laget består av en blandning av etablerade spelare och unga talanger. Några av de mest framstående spelarna inkluderar lagkaptenen Harry Kane, som också är lagets ledande målskytt tillsammans med Wayne Rooney, båda med 53 mål vardera. Andra framstående spelare inkluderar Raheem Sterling, Jordan Pickford och Phil Foden.

Senegals herrlandslag i fotboll

Senegals herrlandslag i fotboll, även känd som ”Lions of Teranga”, representeras av Senegals fotbollsförbund. Laget, som för närvarande tränas av Aliou Cissé, har deltagit i tre FIFA World Cup-turneringar, med deras bästa prestation 2002 då de nådde kvartsfinalen.

Senegals Laguppställning

Laget består av en stark trupp med spelare som Kalidou Koulibaly, som också är lagets kapten, och andra framstående spelare som Édouard Mendy, Idrissa Gueye och Sadio Mané.

Läs också:  argentinas herrlandslag i fotboll mot panamas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Englands herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll Tidslinje

England och Senegal har bara mötts en gång tidigare, där England segrade med 3-0. Detta möte ägde rum under en internationell vänskapsmatch.

Englands herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll Statistik

När det gäller statistik har England en starkare position med en FIFA-ranking på 5, jämfört med Senegals ranking på 19. England har också en starkare historisk prestation med en seger i FIFA World Cup och en andraplats i UEFA European Championship 2020. Senegal å andra sidan har haft starka prestationer i African Cup of Nations, där de vann 2021.

Slutsats

I denna artikel har vi diskuterat Englands herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik. Båda lagen har starka laguppställningar med spelare som har potential att göra skillnad på planen.

När det gäller tidslinjen har de bara mötts en gång tidigare, med England som vinnare. Men fotboll är en oförutsägbar sport, och allt kan hända i en match.

När det gäller statistik har England en starkare position, men Senegal har visat att de kan prestera på hög nivå, särskilt i African Cup of Nations.

Oavsett utfallet av deras kommande match, kommer det utan tvekan att bli en spännande och underhållande match att se. Båda lagen har potential att överraska och imponera med sina talanger och färdigheter. Vi ser fram emot att se vad som kommer att hända på planen.

Läs också:  belgiens herrlandslag i fotboll mot egyptens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att diskutera laguppställningen för Englands herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll. Vi kommer att granska några viktiga fakta och statistik för båda lagen.

Vem är för närvarande tränare för Senegals herrlandslag i fotboll?

Aliou Cissé är för närvarande tränare för Senegals herrlandslag i fotboll. Han har varit tränare sedan 2015.

Vem är kapten för Senegals herrlandslag i fotboll?

Kapten för Senegals herrlandslag i fotboll är Kalidou Koulibaly.

Vem är Englands herrlandslag i fotbolls nuvarande tränare och kapten?

Englands herrlandslag i fotbolls nuvarande tränare är Gareth Southgate och lagkapten är Harry Kane.

Vilket lag har en högre FIFA-rankning, England eller Senegal?

Enligt FIFA-rankningen från 22 december 2022 har England en högre rankning, de är rankade som nummer 5 medan Senegal är rankade som nummer 19.

Hur har England presterat i tidigare möten med Senegal?

I det tidigare mötet mellan England och Senegal vann England med en 3-0 seger.