englands herrlandslag i fotboll mot tysklands herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till internationell fotboll är det få matcher som kan jämföras med när Englands herrlandslag i fotboll möter Tysklands herrlandslag i fotboll. Dessa två nationer har en lång och spännande historia av konkurrens på fotbollsplanen, och deras möten är alltid fyllda med spänning, drama och oförglömliga ögonblick. I den här artikeln kommer vi att granska laguppställningen, tidslinjen och statistiken för dessa två fotbollsgiganter.

Englands herrlandslag i fotboll

Englands herrlandslag i fotboll, kontrollerat av English Football Association och med koden ENG i FIFA, är ett av de mest framstående lagen i fotbollsvärlden. Laget, som kallas ”Three Lions”, har en rik historia och har gjort betydande bidrag till sporten. Sedan deras första internationella match mot Skottland 1872 har England haft många framstående segrar, inklusive deras triumf i FIFA World Cup 1966. Lagets nuvarande tränare är Gareth Southgate, och kaptenen är Harry Kane.

Englands Laguppställning

Englands laguppställning är fylld med talang, med spelare som representerar några av de bästa klubbarna i världen. Några av de mest framstående spelarna inkluderar kapten Harry Kane, som delar rekordet för flest mål för England tillsammans med Wayne Rooney, båda med 53 mål. För den mest aktuella informationen om lagets uppställning rekommenderas det att hänvisa till officiella källor eller tillförlitliga sportwebbplatser.

Tysklands herrlandslag i fotboll

Tysklands herrlandslag i fotboll, känd som Die deutsche Fußballnationalmannschaft eller Die Mannschaft, är ett av de mest framgångsrika nationella lagen i fotbollshistorien. Laget har vunnit fyra FIFA World Cup-titlar (1954, 1974, 1990, 2014) och tre UEFA European Championship-titlar (1972, 1980, 1996). Tysklands nuvarande tränare är Hans-Dieter Flick, och kaptenen är Manuel Neuer.

Läs också:  sloveniens herrlandslag i fotboll mot norges herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Tysklands Laguppställning

Tysklands laguppställning är lika imponerande, med spelare som representerar några av de mest framstående klubbarna i Europa. Laget har en stark blandning av erfarna spelare och unga talanger, vilket gör dem till en kraft att räkna med på den internationella scenen. För den mest aktuella informationen om lagets uppställning rekommenderas det att hänvisa till officiella källor eller tillförlitliga sportwebbplatser.

Englands herrlandslag i fotboll mot Tysklands herrlandslag i fotboll Tidslinje

Sedan deras första möte 1930 har England och Tyskland haft många minnesvärda matcher. Dessa inkluderar Englands 4-2 seger i FIFA World Cup-finalen 1966 och Tysklands 4-1 seger i FIFA World Cup 2010. Det senaste mötet mellan de två lagen ägde rum under UEFA European Championship 2021, där England vann med 2-0.

Englands herrlandslag i fotboll mot Tysklands herrlandslag i fotboll Statistik

När det gäller statistik mellan dessa två lag, har de mött varandra totalt 35 gånger, med England som vinner 14 matcher, 6 matcher som slutar oavgjort och Tyskland som vinner 15 matcher. Det är viktigt att notera att dessa siffror kan förändras med framtida matcher, inklusive deras kommande match i UEFA Nations League den 7 juni 2022.

Slutsats

När det gäller Englands herrlandslag i fotboll mot Tysklands herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, är det tydligt att dessa två lag har en rik och spännande historia av konkurrens. Deras matcher är alltid fyllda med spänning, och deras spelare är några av de bästa i världen. Oavsett resultatet av deras kommande matcher, kommer dessa två lag att fortsätta att vara symboler för excellence inom internationell fotboll.

Läs också:  Portugals herrlandslag i fotboll mot Schweiz herrlandslag i fotboll laguppställning

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om Englands herrlandslag i fotboll mot Tysklands herrlandslag i fotboll laguppställning. Dessa frågor och svar är baserade på viktig data och fakta om de två lagen och deras tidigare möten.

Vilka är de nuvarande tränarna och lagkaptenarna för England och Tyskland?

Gareth Southgate är den nuvarande tränaren för England och lagkaptenen är Harry Kane. För Tyskland är den nuvarande tränaren Hans-Dieter Flick och lagkaptenen är Manuel Neuer.

Vad är Englands och Tysklands placeringar i FIFA-rankingen?

Från och med den 22 december 2022 är England rankat som nummer 5 och Tyskland som nummer 14 i FIFA-rankingen.

Vilka är de mest framstående spelarna i Englands och Tysklands fotbollshistoria?

För England håller Peter Shilton rekordet för flest internationella framträdanden med 125 landskamper, och rekordet för flest mål delas av Harry Kane och Wayne Rooney, båda med 53 mål. För Tyskland håller Lothar Matthäus rekordet för flest internationella framträdanden med 150 landskamper, och Miroslav Klose är lagets bästa målskytt genom tiderna med 71 mål.

Hur har tidigare möten mellan England och Tyskland sett ut?

Det totala huvud-till-huvud-resultatet mellan England och Tyskland är följande: 14 matcher vunna av England, 6 matcher oavgjorda, och 15 matcher förlorade. Det första mötet mellan de två lagen ägde rum den 10 maj 1930 och slutade i en 3-3 oavgjord i en internationell vänskapsmatch. Den senaste matchen mellan de två lagen ägde rum den 29 juni 2021 under UEFA European Championship, med England som vann 2-0.

Läs också:  Costa ricas herrlandslag i fotboll vs tysklands herrlandslag i fotboll: laguppställning