englands herrlandslag i fotboll mot ukrainas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

I den här artikeln kommer vi att dyka djupt in i den spännande världen av fotboll, specifikt fokuserat på Englands herrlandslag i fotboll mot Ukrainas herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Englands herrlandslag i fotboll

Englands herrlandslag i fotboll, även kända som De tre lejonen, styrs av det engelska fotbollsförbundet. Laget har en lång och stolt historia, med sin första internationella match spelad mot Skottland redan 1872. Englands största framgång kom 1966 när de vann Fotbolls-VM på hemmaplan. Laget har också nått finalen i Europamästerskapet en gång, 2020.

Englands Laguppställning

Den nuvarande truppen inkluderar stjärnspelare som Harry Kane, Raheem Sterling, Jordan Henderson och Jack Grealish. Här är den fullständiga laguppställningen:

  • Målvakter: Jordan Pickford, Nick Pope, Sam Johnstone
  • Försvarare: Kyle Walker, Luke Shaw, John Stones, Harry Maguire, Kieran Trippier, Tyrone Mings, Conor Coady, Reece James, Ben Chilwell
  • Mittfältare: Jordan Henderson, Jack Grealish, Declan Rice, Mason Mount, Phil Foden, Kalvin Phillips, Jude Bellingham
  • Anfallare: Harry Kane, Raheem Sterling, Marcus Rashford, Dominic Calvert-Lewin, Bukayo Saka

Ukrainas herrlandslag i fotboll

Ukrainas herrlandslag i fotboll är det nationella fotbollslaget för Ukraina. Laget har haft framgångar och misslyckanden i olika mästerskap. De har spelat i EM 2016 men hamnade sist i gruppspelet utan poäng och mål. Laget har också misslyckats att kvalificera sig för fotbolls-VM både 2014 och 2018.

Läs också:  Mexikos herrlandslag i fotboll vs sveriges herrlandslag i fotboll: laguppställning

Ukrainas Laguppställning

Några av de mest kända spelarna som har spelat för Ukrainas herrlandslag inkluderar Andrij Sjevtjenko, Anatolij Tymosjtjuk, Andrij Vorobej, Artem Milevskyj och Serhij Rebrov. Här är den nuvarande truppen för Ukrainas herrlandslag i fotboll:

  • Målvakter: Andrij Pjatov, Heorhij Busjtsjan, Andrij Lunin, Dmytro Riznyk
  • Försvarare: Mykola Matvijenko, Oleksandr Karavajev, Eduard Sobol, Vitalij Mykolenko, Illja Zabarnyj, Taras Kacharaba, Valerij Bondar, Denys Popov, Oleksandr Syrota
  • Mittfältare: Andrij Jarmolenko, Taras Stepanenko, Oleksandr Zintjenko, Serhij Sydortjuk, Ruslan Malinovskyi, Viktor Tsyhankov, Mykola Sjaparenko, Oleksandr Zubkov, Mychajlo Mudryk, Oleksandr Pikhalyonok, Danylo Ihnatenko
  • Anfallare: Roman Jaremtjuk, Artem Dovbyk, Danylo Sikan

Englands herrlandslag i fotboll mot Ukrainas herrlandslag i fotboll Tidslinje

England har ett positivt rekord mot Ukrainas herrlandslag i fotboll. I deras inbördes möten har England vunnit 6 matcher, spelat oavgjort 2 och förlorat 1. Matcherna ägde rum på olika datum, inklusive 31 maj 2000, 18 augusti 2004, 1 april 2009, 10 oktober 2009, 19 juni 2012, 11 september 2012, 10 september 2013, 3 juli 2021 och 26 mars 2023.

Englands herrlandslag i fotboll mot Ukrainas herrlandslag i fotboll Statistik

När det gäller statistik har England ett starkt överläge mot Ukraina. England har vunnit 6 matcher, medan Ukraina bara har vunnit 1. Två matcher har slutat oavgjort.

Slutsats

Att jämföra Englands herrlandslag i fotboll mot Ukrainas herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik ger oss en fascinerande inblick i dessa två lags historia och nuvarande form.

Läs också:  Spaniens herrlandslag i fotboll vs norges herrlandslag i fotboll: laguppställning

Båda lagen har starka spelare och har haft framgångar på den internationella scenen, men det är tydligt att England har haft övertaget i deras tidigare möten. Detta kan dock ändras i framtida matcher, eftersom fotboll alltid är oförutsägbart och fullt av överraskningar.

Oavsett vilket lag du hejar på, är det alltid spännande att följa med på resan och se hur laguppställning, tidslinje och statistik utvecklas över tid. Så varför inte dyka djupare in i fotbollsvärlden och utforska mer om ditt favoritlag?

Vanliga frågor och svar

Här är en samling av de vanligaste frågorna gällande Englands och Ukrainas herrlandslag i fotboll och deras laguppställningar. Denna FAQ-sektion kommer att hjälpa dig att få en bättre förståelse för dessa två lag och deras spelare.

Vilka är några av de mest kända spelarna i Ukrainas herrlandslag i fotboll?

Några av de mest kända spelarna som har spelat för Ukrainas herrlandslag inkluderar Andrij Sjevtjenko, Anatolij Tymosjtjuk, Andrij Vorobej, Artem Milevskyj och Serhij Rebrov. Den nuvarande lagkaptenen är Andrij Jarmolenko.

Vilka är några av de mest kända spelarna i Englands herrlandslag i fotboll?

Några av de mest kända spelarna i Englands herrlandslag i fotboll inkluderar Harry Kane, Raheem Sterling, Jordan Henderson och Jack Grealish. Den mest spelade spelaren för England är Peter Shilton med 125 framträdanden.

Läs också:  England mot senegals herrlandslag i fotboll: laguppställning för matchen

Hur har Ukrainas herrlandslag presterat i tidigare mästerskap?

Ukrainas herrlandslag har haft framgångar och misslyckanden i olika mästerskap. De har spelat i EM 2016 men hamnade sist i gruppspelet utan poäng och mål. Laget har också misslyckats att kvalificera sig för fotbolls-VM både 2014 och 2018.

Hur har Englands herrlandslag presterat i tidigare mästerskap?

Englands herrlandslag har vunnit världscupen en gång, 1966, och har slutat som andraplats i det europeiska mästerskapet en gång, 2020. Laget har deltagit i 16 världscupturneringar och 10 europeiska mästerskap.

Hur har tidigare möten mellan Englands och Ukrainas herrlandslag i fotboll sett ut?

I deras inbördes matcher har England vunnit 6 matcher, spelat oavgjort 2 och förlorat 1 mot Ukraina. Dessa matcher spelades i olika tävlingar, inklusive internationella vänskapsmatcher, FIFA World Cup och UEFA European Championship.