frankrikes herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det gäller internationell fotboll är det svårt att hitta två lag som är mer passionerade och begåvade än Frankrikes herrlandslag och Kroatiens herrlandslag. Denna artikel kommer att dyka djupt in i laguppställningen, tidslinjen och statistiken för dessa två lag, med särskilt fokus på deras möten mot varandra.

Frankrikes herrlandslag i fotboll

Frankrikes herrlandslag i fotboll, även känt som Les Bleus, representerar Frankrike i internationell fotboll. Laget, som kontrolleras av Fédération Française de Football (FFF), har vit, röd och blå som sina lagfärger. Laget har haft stor framgång på internationell nivå, med två VM-guld (1998, 2018), två EM-guld (1984, 2000), och en OS-guld (1984). De har också nått finalen i VM tre gånger (1998, 2006, 2018) och finalen i EM två gånger (1984, 2016).

Frankrikes Laguppställning

Laget leds av förbundskapten Didier Deschamps och lagkapten Kylian Mbappé. Den nuvarande truppen inkluderar spelare som Hugo Lloris, som är den spelare med flest landskamper (145), och Olivier Giroud, som är den spelare med flest mål (53). Andra framstående spelare i truppen är Benjamin Pavard, Raphaël Varane, och Antoine Griezmann.

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll är det nationella fotbollslaget för Kroatien. Laget har smeknamnet ”Vatreni” (de eldiga) och ”Kockasti” (de rutiga). Laget har för närvarande rankats som nummer 7 i världen enligt FIFA-rankningen från december 2022. Kroatiens största framgångar inkluderar VM-silvret 2018 och VM-bronsen 1998 och 2022.

Läs också:  australiens herrlandslag i fotboll mot danmarks herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Kroatiens Laguppställning

Förbundskaptenen är Zlatko Dalić och lagkaptenen är Luka Modrić. I den nuvarande spelartruppen finns spelare som Dominik Livaković, Luka Modrić, Ivan Perišić, och Andrej Kramarić. Andra kända spelare som har representerat Kroatien inkluderar Davor Šuker, Zvonimir Boban, och Mario Mandžukić.

Frankrike mot Kroatien Tidslinje

Croatia national football team har spelat totalt 10 matcher mot Frankrike. Av dessa har de vunnit 1, spelat oavgjort 3, och förlorat 6. Matcherna spelades i olika tävlingar, inklusive FIFA World Cup, UEFA European Championship, och UEFA Nations League.

Frankrike mot Kroatien Statistik

När vi tittar på statistiken mellan Frankrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, ser vi att Frankrike har haft övertaget i de flesta av deras möten. Av de 10 matcher som spelats har Frankrike vunnit 6, medan Kroatien bara har vunnit 1. De andra 3 matcherna har slutat oavgjort.

Slutsats

När vi tittar på ”Frankrikes herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning”, ser vi två lag som är fyllda med talang och passion för sporten. De har båda haft framgångar på internationell nivå, och deras möten mot varandra har alltid varit spännande och oförutsägbara. Med tanke på deras tidslinje och statistik, kommer framtida matcher mellan dessa två lag säkerligen att vara något att se fram emot.

Läs också:  saudiarabiens herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Frankrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras tidigare möten. Denna information är korrekt per den 22 november 2022 för Frankrike och december 2022 för Kroatien.

Vilka är några av de mest kända spelarna i det franska landslaget?

Några av de mest kända spelarna i det franska landslaget genom tiderna inkluderar Zinedine Zidane, Thierry Henry, Michel Platini, och Patrick Vieira. Den nuvarande truppen inkluderar spelare som Hugo Lloris, Olivier Giroud, Benjamin Pavard, Raphaël Varane, och Antoine Griezmann.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i det kroatiska landslaget?

I den nuvarande spelartruppen för Kroatien finns spelare som Dominik Livaković, Luka Modrić, Ivan Perišić, och Andrej Kramarić. Andra kända spelare som har representerat Kroatien inkluderar Davor Šuker, Zvonimir Boban, och Mario Mandžukić.

Vilka framgångar har Frankrikes och Kroatiens landslag haft i internationella turneringar?

Frankrike har vunnit två VM-guld (1998, 2018), två EM-guld (1984, 2000), och en OS-guld (1984). De har också nått finalen i VM tre gånger (1998, 2006, 2018) och finalen i EM två gånger (1984, 2016). Kroatien har vunnit en VM-silvermedalj (2018) och två VM-bronsmedaljer (1998, 2022).

Hur har matcherna mellan Frankrike och Kroatien sett ut tidigare?

Kroatien har spelat totalt 10 matcher mot Frankrike. Av dessa har de vunnit 1, spelat oavgjort 3, och förlorat 6. Matcherna har spelats i olika tävlingar, inklusive FIFA World Cup, UEFA European Championship, och UEFA Nations League.

Läs också:  tysklands herrlandslag i fotboll mot argentinas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka spelare kommer att vara aktiva i den kommande matchen mellan Kroatien och Frankrike?

Det är viktigt att inkludera alla aktiva spelare i truppen för den kommande matchen mellan Kroatien och Frankrike. Denna information kan dock ändras och det rekommenderas att kontrollera de senaste nyheterna för den mest aktuella informationen.