frankrikes herrlandslag i fotboll mot österrikes herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Det är alltid spännande när två stora fotbollsnationer möts på planen. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i en sådan match – mellan Frankrikes herrlandslag i fotboll och Österrikes herrlandslag i fotboll. Vi kommer att granska laguppställning, tidslinje och statistik för att ge en omfattande översikt över dessa två lag.

Frankrikes herrlandslag i fotboll

Frankrikes herrlandslag i fotboll, kontrollerat av Fédération Française de Football (FFF), har en lång och stolt historia. Laget, med Didier Deschamps som förbundskapten och Kylian Mbappé som lagkapten, rankas för närvarande som nummer 3 i världen enligt FIFA-rankningen från 22 december 2022. Frankrike har en imponerande meritlista, inklusive två VM-guld (1998, 2018), två VM-silver (2006, 2022) och två VM-brons (1958, 1986). Laget har också vunnit två EM-guld (1984, 2000) och ett OS-guld (1984).

Frankrikes Laguppställning

Frankrikes laguppställning är fylld med stjärnspelare. Några av de mest framstående spelarna i laget inkluderar:

 • Hugo Lloris
 • Benjamin Pavard
 • Raphaël Varane
 • N’Golo Kanté
 • Antoine Griezmann
 • Kylian Mbappé

Hugo Lloris, med sina 145 landskamper, och Olivier Giroud, som är lagets bästa målskytt med 53 mål, är två spelare som verkligen sticker ut.

Österrikes herrlandslag i fotboll

Österrikes herrlandslag i fotboll, officiellt känd som Österrikes herrlandslag i fotboll, representerar Österrike på internationell nivå. Laget, som leds av Ralf Rangnick och har David Alaba som lagkapten, är för närvarande rankat som nummer 34 i världen enligt FIFA-rankningen från 22 december 2022. Österrike har deltagit i sju VM-turneringar, med sitt bästa resultat som en bronsmedalj 1954. De har också deltagit i ett olympiskt spel, där de vann en silvermedalj 1936.

Läs också:  portugals herrlandslag i fotboll mot marockos herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Österrikes Laguppställning

När det gäller Österrikes laguppställning finns det flera spelare som sticker ut. Några av de mest framstående spelarna i laget inkluderar:

 • David Alaba
 • Marcel Sabitzer
 • Marko Arnautović
 • Konrad Laimer
 • Stefan Lainer
 • Aleksandar Dragović

David Alaba, Ernst Happel, Hans Krankl och Toni Polster är några av de mest framstående spelarna i lagets historia.

Frankrike mot Österrike Tidslinje

Frankrike och Österrike har mötts flera gånger genom åren. Deras första möte ägde rum 1926, där Frankrike vann med 4-3. Sedan dess har de mötts i flera stora turneringar, inklusive VM och EM. Deras senaste möte ägde rum i UEFA Nations League 2022, där Frankrike vann med 3-1.

Frankrike mot Österrike Statistik

När vi tittar på statistiken mellan Frankrike och Österrike, har Frankrike haft övertaget. De har vunnit de flesta av deras möten, med Österrike som vinner några få. Frankrike har också haft fler framstående spelare, med spelare som Zinedine Zidane, Thierry Henry och Michel Platini som har spelat för laget.

Österrike har haft sina egna framstående spelare, inklusive David Alaba och Toni Polster. De har också haft framgångar på den internationella scenen, med en bronsmedalj i VM 1954 och en silvermedalj i de olympiska spelen 1936.

Slutsats

När vi tittar på Frankrikes herrlandslag i fotboll mot Österrikes herrlandslag i fotboll laguppställning, ser vi två lag med starka spelare och stolt historia. Båda lagen har haft framgångar på den internationella scenen och har spelare som har gjort ett märke i fotbollshistorien.

Läs också:  belgiens herrlandslag i fotboll mot wales herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Tidslinjen för deras möten visar en spännande rivalitet, med flera minnesvärda matcher. Statistiken visar att Frankrike har haft övertaget, men Österrike har också haft sina stunder av framgång.

Oavsett vilket lag du hejar på, är det klart att när Frankrikes herrlandslag i fotboll möter Österrikes herrlandslag i fotboll, kan vi förvänta oss en spännande match med högkvalitativ fotboll. Med deras starka laguppställning, intressanta tidslinje och fascinerande statistik, är det säkert att vara en match att komma ihåg.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om laguppställningen för matchen mellan Frankrikes herrlandslag i fotboll och Österrikes herrlandslag i fotboll. Denna FAQ-sektion ger dig en snabb överblick över de viktigaste punkterna.

Vem är förbundskapten för Frankrikes herrlandslag i fotboll?

Didier Deschamps är förbundskapten för Frankrikes herrlandslag i fotboll.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Frankrikes herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Frankrikes herrlandslag i fotboll inkluderar Hugo Lloris, Olivier Giroud, Benjamin Pavard, Raphaël Varane, N’Golo Kanté, Antoine Griezmann och Kylian Mbappé.

Vem är förbundskapten för Österrikes herrlandslag i fotboll?

Ralf Rangnick är förbundskapten för Österrikes herrlandslag i fotboll.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Österrikes herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Österrikes herrlandslag i fotboll inkluderar David Alaba, Ernst Happel, Hans Krankl, och Toni Polster.

Läs också:  kroatiens herrlandslag i fotboll mot wales herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka är de senaste FIFA-rankningarna för Frankrikes och Österrikes herrlandslag i fotboll?

Enligt FIFA-rankningen från 22 december 2022 rankas Frankrikes herrlandslag som nummer 3 i världen, medan Österrikes herrlandslag rankas som nummer 34.