Hur många ballon d’or har messi? en översikt över hans rekord

Inledning

Lionel Messi är otvivelaktigt en av de största fotbollsspelarna genom tiderna. Hans framstående prestationer på fotbollsplanen har gjort honom till en ikon inom sporten, och han har vunnit ett otal av utmärkelser och titlar under sin lysande karriär. En av de mest prestigefyllda individuella utmärkelserna inom fotbollen är Ballon d’Or, som delas ut varje år till världens bästa spelare. Så, hur många Ballon d’Or har Messi vunnit? Vi kommer att utforska detta i detalj och analysera hans framgångar i denna prestigefyllda tävling.

Messis första Ballon d’Or-titel

År 2009 vann Lionel Messi sin första Ballon d’Or-titel. Vid den tiden representerade han FC Barcelona och var en kärnspelare i det lag som vann en historisk trippel det året, vilket innebar att de vann La Liga, Copa del Rey och UEFA Champions League. Messis prestationer under säsongen var oförglömliga och hans tekniska skicklighet, snabbhet och målsinne gjorde honom till en fruktad spelare av motståndarlag, vilket ledde till att han blev en självklar vinnare av Ballon d’Or-titeln.

Fortsatt dominans på fotbollsplanen

Efter att ha vunnit sin första Ballon d’Or-titel fortsatte Lionel Messi att dominera fotbollsscenen och vinna fler utmärkelser. Han vann Ballon d’Or fyra år i rad från 2009 till 2012, vilket visar hans konsekventa briljans på fotbollsplanen. Under denna period slog han flera rekord och blev den första spelaren att vinna Ballon d’Or fyra gånger i rad. Hans prestationer var en avgörande faktor för Barcelonas framgångar både i den inhemska ligan och i internationella tävlingar.

Läs också:  Hur lång är mbappe? kylian mbappes exakta längd avslöjas här

En kort paus från Ballon d’Or-titlar

Efter att ha vunnit fyra raka Ballon d’Or-titlar fick Messi en kort paus från att vinna utmärkelsen. År 2013 och 2014 vann Cristiano Ronaldo utmärkelsen, vilket bröt Messis vinstsvit. Trots detta fortsatte Messi att vara en av de bästa spelarna i världen och hans bidrag till FC Barcelona var ovärderligt. Han fortsatte att göra mål och skapa chanser för sitt lag och var en viktig del av Barcelonas framgångar under denna period.

Återkomsten och rekordet

År 2015 gjorde Lionel Messi en imponerande comeback och vann sin femte Ballon d’Or-titel. Under denna säsong visade han återigen varför han är en av de bästa spelarna genom tiderna. Han gjorde otroliga 52 mål på 61 matcher och var en nyckelspelare i Barcelonas trippelseger. Denna femte Ballon d’Or-titel gjorde Messi till den mest framgångsrika spelaren i tävlingens historia, och han slog därmed rekordet som tidigare hade delats med Cristiano Ronaldo.

En fortsatt dominans på fotbollsplanen

Efter att ha vunnit sin femte Ballon d’Or-titel fortsatte Lionel Messi att vara en av de bästa spelarna i världen. År 2019 vann han sin sjätte Ballon d’Or-titel och blev den första spelaren att vinna utmärkelsen sex gånger. Hans prestationer under säsongen var enastående och han visade ingen tecken på att sakta ner. Hans tekniska skicklighet, snabbhet och förmåga att göra mål gjorde honom till en fruktad spelare av motståndarlag och han fortsatte att vara en viktig del av FC Barcelonas framgångar.

Läs också:  Hur mycket tjänar messi? lön och inkomstkällor för lionel messi

Ballon d’Or 2021 och Messis sjunde titel

Det mest aktuella kapitlet i Messis Ballon d’Or-saga skrevs i 2021 när han vann sin sjunde Ballon d’Or-titel, vilket gör honom till den spelare med flest segrar i tävlingens historia. Denna utmärkelse kom efter att Messi hade lämnat FC Barcelona och gått till Paris Saint-Germain på grund av ekonomiska svårigheter för den katalanska klubben. Trots den dramatiska förändringen i hans fotbollskarriär fortsatte Messi att visa världen varför han är den bästa. Han uttryckte sin respekt för Robert Lewandowski, som kom på andra plats i omröstningen, och erkände att Lewandowski förtjänade utmärkelsen föregående år, då tävlingen inte hölls på grund av COVID-19-pandemin.

Hur många Ballon d’Or har Messi vunnit? Ett definitivt svar

Så, hur många Ballon d’Or har Messi vunnit? Lionel Messi har vunnit Ballon d’Or totalt sju gånger. Han vann sin första titel år 2009 och fortsatte att dominera tävlingen genom att vinna fyra raka titlar från 2009 till 2012. Efter en kort paus vann han sin femte titel år 2015, sin sjätte titel år 2019 och sin sjunde och senaste titel år 2021. Med sina sju Ballon d’Or-titlar har Messi cementerat sin plats som en av de bästa spelarna genom tiderna. Hans tekniska skicklighet, snabbhet och målsinne har gjort honom till en fruktad spelare av motståndarlag och hans bidrag till FC Barcelona och nu Paris Saint-Germain har varit ovärderliga. Det är ingen tvekan om att Lionel Messi är en levande legend inom fotbollen och hans framgångar kommer att bli ihågkomna under lång tid framöver.

Läs också:  Hur många mål har zlatan gjort?