Hur många mål har mbappé gjort? en översikt av hans imponerande målrekord

Kylian Mbappé är en av de mest framstående fotbollsspelarna i världen och har gjort ett stort avtryck på sporten sedan han debuterade som professionell spelare. Hans snabbhet, teknik och målsinne har gjort honom till en av de mest fruktade anfallarna i fotbollsvärlden. Men ”hur många mål har Mbappé gjort?” kan vara en fråga som många ställer sig. Svaret är imponerande, och vi kommer att utforska detta i detalj i denna artikel.

Mbappés Tidiga Karriär och Genombrott

Kylian Mbappé föddes den 20 december 1998 i Bondy, Frankrike. Han visade tidigt sin fotbollstalang och anslöt sig till AS Bondy, en lokal fotbollsklubb i sin hemstad. Hans talang var uppenbar och han fick snart chansen att gå med i ungdomsakademien hos AS Monaco.

Mbappé gjorde sin professionella debut för AS Monaco den 2 december 2015, vid bara 17 års ålder. Han gjorde sitt första mål för klubben den 20 februari 2016 mot Troyes. Under den säsongen gjorde han totalt 15 mål i alla tävlingar och hjälpte Monaco att nå semifinalen i UEFA Champions League. Hans framträdande i Monaco ledde till att han vann Ligue 1-titeln, Ligue 1 Young Player of the Year och Golden Boy-utmärkelsen.

Övergången till Paris Saint-Germain och Framgångarna Där

Efter sin framgångsrika tid i Monaco blev Mbappé en eftertraktad spelare på den internationella scenen. 2017 skrev han på ett låneavtal med Paris Saint-Germain (PSG), vilket blev permanent 2018 för en övergångssumma på 180 miljoner euro. Detta gjorde Mbappé till den näst dyraste spelaren och den dyraste tonåringen någonsin.

Läs också:  Hur många barn har messi? en komplett guide till lionel messis familjeliv

Sedan han anslöt sig till PSG har Mbappé fortsatt att imponera med sin målfarlighet. Han har utvecklat en imponerande förståelse för spelet och hans förmåga att hitta nätet har gjort honom till en av de mest effektiva anfallarna i världen. Till dags dato, maj 2023, har Mbappé gjort 132 mål på 146 framträdanden för Paris Saint-Germain.

Mbappés Framgångar på Internationell Nivå

På internationell nivå gjorde Mbappé sin seniordebut för Frankrike 2017 vid 18 års ålder. Han blev den yngsta franska spelaren att göra mål i ett VM och den andra tonåringen, efter Pelé, att göra mål i en VM-final. Mbappé avslutade som den näst högsta målgöraren när Frankrike vann turneringen och mottog utmärkelserna för ”Bästa unga spelare” och ”Årets franska spelare”. Totalt har Mbappé gjort 40 mål på 70 framträdanden för det franska landslaget.

Mbappés Mål under 2022

Under 2022 fortsatte Mbappé att vara en framstående målskytt. Han var en viktig del av PSG:s framgångar och gjorde flera viktiga mål i olika tävlingar. I Ligue 1 säsongen 2022/2023 gjorde han 29 mål, vilket placerade honom först på toppscorerlistan. Samma säsong gjorde han 7 mål i Champions League, vilket placerade honom på tredje plats på toppscorerlistan.

Under VM 2022 gjorde Mbappé totalt 8 mål, vilket placerade honom först på toppscorerlistan. Hans förmåga att göra mål i avgörande matcher, som hans hattrick mot Argentina, har cementerat hans status som en av de bästa anfallarna i världen.

Läs också:  Vilket land kommer mbappé ifrån? en kort guide till fotbollsstjärnans ursprungsland.

Kylian Mbappés Målfacit: En Djupdykning

För att verkligen förstå hur många mål Mbappé har gjort, är det viktigt att titta på hans karriär i sin helhet. Från hans tidiga dagar i Monaco till hans nuvarande tid i PSG och på det internationella scenen, har Mbappé alltid haft en otrolig förmåga att hitta nätet.

Mbappé har vunnit 6 toppscorer-titlar i Frankrike och VM, vilket är ett tydligt bevis på hans målgörande talang. Han har också gjort flera hattricks under sin karriär, med noterbara mot Argentina i VM 2022 och Barcelona i Champions League 2020/2021.

Kylian Mbappés Målgörande: En Avslutande Reflektion

Så, ”hur många mål har Mbappé gjort?” Svaret är imponerande. Med 132 mål för PSG, 40 mål för det franska landslaget, och otaliga mål under sin tid i Monaco, har Mbappé etablerat sig som en av de främsta målskyttarna i fotbollsvärlden.

Hans otroliga målfarlighet, kombinerat med hans snabbhet, teknik och förståelse för spelet, gör honom till en fruktad spelare för alla försvarare. Oavsett om det är i Ligue 1, Champions League eller VM, har Mbappé visat att han kan göra mål mot vilket lag som helst.

I slutändan, oavsett när du läser denna artikel, är en sak säker: Kylian Mbappé har gjort tillräckligt med mål för att etablera sig som en av de bästa anfallarna i världen. Och med tanke på hans unga ålder, kan vi bara förvänta oss att se ännu fler mål från denna otroligt talangfulla spelare i framtiden.

Läs också:  När började Ronaldo spela fotboll?