Hur mycket pengar har mbappé? en översikt över kylian mbappés förmögenhet

Kylian Mbappé är en av världens mest framstående fotbollsspelare. Hans oslagbara talang, blixtsnabba hastighet och skarpa målsinne har gjort honom till en av de mest eftertraktade spelarna på marknaden. Men hur mycket pengar har egentligen Mbappé? I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på hans inkomster, sponsoravtal och totala förmögenhet.

Mbappés lönecheck: En otrolig summa

Kylian Mbappé, den franska professionella fotbollsspelaren, anses vara en av de bästa spelarna i världen och är också en av de högst betalda. Hans kontrakt med PSG är värt 971 miljoner SEK per år, vilket motsvarar cirka 80,9 miljoner SEK per månad, 2,6 miljoner SEK per dag, 110 800 SEK per timme, 1 847 SEK per minut och 31 SEK per sekund. Dessa siffror är bruttoinkomster före skatt.

Förutom sin årliga lön har Mbappé rapporterat att han har skrivit ett treårigt kontrakt med PSG med en bonus på mellan 1,5-3 miljarder SEK. Det bör noteras att hans lön kommer enbart från fotbollen, och han tjänar även extra pengar genom varumärkessamarbeten och sociala medier, där han har över 70 miljoner följare på Instagram.

Mbappé i jämförelse med andra toppspelare

Jämfört med andra toppfotbollsspelare är Mbappé för närvarande den näst högst tjänande i världen. De fem högst betalda fotbollsspelarna är:

  1. Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) – 2,2 miljarder SEK
  2. Kylian Mbappé (PSG) – 971 miljoner SEK
  3. Lionel Messi (PSG) – 438 miljoner SEK
  4. Neymar Jr (PSG) – 390 miljoner SEK
  5. Oscar (Shanghai Sipg) – 363 miljoner SEK
Läs också:  Vem är mbappé tillsammans med? lär dig mer om hans nära och kära.

För att sätta Mbappés inkomster i perspektiv är den genomsnittliga lönen i Sverige 37 100 SEK per månad, vilket motsvarar en årlig lön på 445 200 SEK. Det innebär att en genomsnittlig svensk arbetare skulle behöva arbeta i 2 181 år för att tjäna samma belopp som Mbappé gör på ett år. Dessutom tjänar Mbappé den genomsnittliga årliga lönen i Sverige på bara 4 timmar, en hel dags arbete på 1 minut, och kan köpa en normal villa i Sverige varje dag utan lån, vilket är värt över 2,6 miljoner SEK.

Mbappés förmögenhet: Enastående rikedom

Kylian Mbappés uppskattade förmögenhet är betydande på grund av hans höga lön, bonusar och ytterligare inkomster från sponsring och sociala medier. Enligt en artikel från Le Parisien är Kylian Mbappés kontrakt med Paris Saint-Germain (PSG) värt totalt 7 miljarder SEK (630 miljoner euro). Kontraktet inkluderar en årlig bruttolön på 72 miljoner euro (800 miljoner SEK), en sign-on bonus på 180 miljoner euro (2 miljarder SEK) betalad i tre delbetalningar, och lojalitetsbonusar på 70 miljoner euro (775 miljoner SEK) 2023, 80 miljoner euro (885 miljoner SEK) 2024, och 90 miljoner euro (995 miljoner SEK) 2025.

Artikeln hävdar att Mbappés kontrakt är det största som någonsin undertecknats av en idrottare. PSG har dock bestridit dessa siffror, och hävdar att de är ”helt fel” och att ”inte en enda detalj är korrekt”. Klubben överväger att vidta rättsliga åtgärder mot Le Parisien.

Läs också:  Statistik messi vs ronaldo: en detaljerad jämförelse av två av tidernas bästa fotbollsspelare

Mbappés inkomster: En detaljerad titt

Enligt Forbes, per maj 2023, uppgår Mbappés inkomster på planen till 100 miljoner dollar, medan hans inkomster utanför planen är 20 miljoner dollar. I oktober 2022 rapporterade Forbes hans inkomster på planen som 110 miljoner dollar och inkomster utanför planen som 18 miljoner dollar.

När det gäller lön, tjänar Mbappé en årlig lön på 1 238 116 466,00 SEK, vilket motsvarar 103 176 372,17 SEK per månad, 23 809 932,04 SEK per vecka, och 4 761 986,41 SEK per dag.

Andra källor ger ytterligare information om Mbappés inkomster. Capology rapporterade hans bruttolön för säsongen 2022/2023 som 90 910 000 euro. I september 2021 uppgav Capology att hans bruttolön för säsongen 2021/22 var 32 090 000 euro.

Hur mycket kostar Mbappé? En hög prislapp

Kylian Mbappé är en av de mest eftertraktade spelarna på marknaden, och det är ingen hemlighet att han skulle kosta mycket att köpa. Enligt experter skulle en övergång för Mbappé kunna kosta runt 200 miljoner euro eller mer. Detta beror på flera faktorer, inklusive hans ålder, talang och de ekonomiska resurserna hos de klubbar som är intresserade av att köpa honom.

För närvarande finns det flera storklubbar runt om i världen som har visat intresse för att köpa Mbappé. Klubbar som Real Madrid, Liverpool och Manchester City har alla rapporterats vara intresserade av att värva honom. Det är dock osäkert om någon av dessa klubbar kommer att kunna matcha prislappen för Mbappé.

Läs också:  Hur många mål har mbappé gjort totalt? en översikt av hans imponerande målrekord

Hur mycket pengar har egentligen Mbappé? En summering

Så hur mycket pengar har egentligen Mbappé? Med en imponerande förmögenhet på cirka 7 miljarder SEK och en årlig lön på över 971 miljoner SEK, är svaret tydligt – han har mycket pengar. Hans framgångar på fotbollsplanen har genererat en otrolig förmögenhet, och hans inkomster kommer sannolikt att fortsätta att öka i takt med att hans karriär fortskrider.

Med tanke på Mbappés framgångar och fortsatta utveckling som spelare kan vi förvänta oss att hans inkomster och förmögenhet kommer att fortsätta växa i framtiden. Han är en av fotbollens största stjärnor och kommer förmodligen att förbli en av de mest förmögna idrottarna i världen.

Det är tydligt att ”hur mycket pengar har Mbappé” är en fråga med ett betydande svar. Oavsett om man tittar på hans lönecheck, sponsoravtal eller investeringar, är det klart att Kylian Mbappé har samlat på sig en anmärkningsvärd summa pengar under sin karriär.