irlands herrlandslag i fotboll mot frankrikes herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

I fotbollens värld är det alltid spännande att se två starka lag möta varandra på planen. Denna artikel kommer att fokusera på Irlands herrlandslag i fotboll mot Frankrikes herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik. Vi kommer att granska de två lagen, deras spelare och deras historiska möten.

Irlands herrlandslag i fotboll

Irlands herrlandslag i fotboll representerar Irland på internationell nivå och styrs av Football Association of Ireland (FAI). Laget spelar sina hemmamatcher på Aviva Stadium i Dublin. Förbundskapten för laget är Stephen Kenny och lagkapten är Séamus Coleman. Irlands herrlandslag har deltagit i tre Världsmästerskap och tre Europamästerskap. Deras bästa prestationer var kvartsfinalen i VM 1990 och andra omgången i VM 1994 och 2002.

Irlands Laguppställning

Irlands nuvarande laguppställning är fylld med talang och potential. Här är en lista över spelarna:

 • Målvakter: Caoimhín Kelleher, Mark Travers, James Talbot
 • Försvarare: Séamus Coleman, Shane Duffy, Cyrus Christie, John Egan, Enda Stevens, Dara O’Shea
 • Mittfältare: Jeff Hendrick, Conor Hourihane, Alan Browne, Josh Cullen, Jason Knight, Jayson Molumby
 • Anfallare: James McClean, Callum Robinson, Troy Parrott, Scott Hogan, Chiedozie Ogbene

Frankrikes herrlandslag i fotboll

Frankrikes herrlandslag i fotboll är det franska landslaget i fotboll för herrar. Laget representerar Frankrike och kontrolleras av Fédération Française de Football (FFF). Förbundskaptenen är Didier Deschamps och lagkaptenen är Kylian Mbappé. Laget har en FIFA-ranking på plats 3 (per 22 december 2022). Laget har vunnit två VM-guld (1998, 2018) och två EM-guld (1984, 2000). De har också vunnit en OS-guldmedalj (1984).

Läs också:  japans herrlandslag i fotboll mot costa ricas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Frankrikes Laguppställning

Frankrikes laguppställning är fylld med världsklasspelare. Här är en lista över spelarna:

 • Målvakt: Hugo Lloris
 • Försvarare: Benjamin Pavard, Raphael Varane
 • Mittfältare: Antoine Griezmann
 • Anfallare: Olivier Giroud, Kylian Mbappé

Irland mot Frankrike Tidslinje

Irlands herrlandslag i fotboll har spelat mot Frankrike vid flera tillfällen. Här är några av de mest minnesvärda matcherna:

 1. 23 maj 1937: Frankrike mot Irland – Resultat: Irland vann 2-0 i en internationell vänskapsmatch.
 2. 14 oktober 1981: Irland mot Frankrike – Resultat: Irland vann 3-2 i VM-kval.
 3. 26 juni 2016: Frankrike mot Irland – Resultat: Irland förlorade 1-2 i UEFA Europamästerskap.

Irland mot Frankrike Statistik

När det gäller statistik mellan Irlands herrlandslag i fotboll och Frankrikes herrlandslag i fotboll, har de två lagen mött varandra 18 gånger. Av dessa matcher har Irland vunnit 4, spelat oavgjort 5 gånger och förlorat 9 gånger mot Frankrike.

Slutsats

När vi tittar på Irlands herrlandslag i fotboll mot Frankrikes herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, kan vi se att båda lagen har en rik historia och starka laguppställningar. De har haft många spännande möten på planen, och vi ser fram emot att se fler matcher mellan dessa två lag i framtiden.

Oavsett om du är en fan av Irland eller Frankrike, eller bara en fotbollsentusiast, ger dessa lag alltid en spännande match. Så nästa gång du ser Irlands herrlandslag i fotboll mot Frankrikes herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, kommer du att ha en bättre förståelse för lagen och deras historia.

Läs också:  Marockos herrlandslag i fotboll vs kroatiens herrlandslag i fotboll: laguppställning

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om Irlands herrlandslag i fotboll och Frankrikes herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar, framstående spelare och deras inbördes möten.

Vilka är några framstående spelare i Frankrikes herrlandslag i fotboll?

Frankrikes herrlandslag i fotboll har haft många framstående spelare genom tiderna, inklusive Zinedine Zidane, Thierry Henry, Michel Platini och Lilian Thuram. Den nuvarande truppen inkluderar spelare som Hugo Lloris, Benjamin Pavard, Raphael Varane, Antoine Griezmann, Olivier Giroud och Kylian Mbappé.

Vilka är några framstående spelare i Irlands herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna som har representerat Irlands herrlandslag i fotboll inkluderar Robbie Keane, Shay Given, John O’Shea, Kevin Kilbane, Steve Staunton, Damien Duff, James McClean, Aiden McGeady, Niall Quinn och Glenn Whelan.

Vilka har varit förbundskaptener för Irlands herrlandslag i fotboll?

Tidigare förbundskaptener för Irlands herrlandslag inkluderar Jack Charlton, Mick McCarthy, Giovanni Trapattoni, Martin O’Neill och Mick McCarthy. Den nuvarande förbundskaptenen är Stephen Kenny.

Hur har Irlands herrlandslag i fotboll presterat i VM och EM?

Irlands herrlandslag har deltagit i tre Världsmästerskap och tre Europamästerskap. Deras bästa prestationer var kvartsfinalen i VM 1990 och andra omgången i VM 1994 och 2002.

Hur har inbördes möten mellan Irlands och Frankrikes herrlandslag i fotboll sett ut?

Irlands herrlandslag i fotboll har spelat mot Frankrike vid flera tillfällen. Här är huvud-till-huvud-posterna mellan de två lagen:

 • Matcher vunna av Irland: 4
 • Oavgjorda matcher: 5
 • Matcher förlorade av Irland: 9
Läs också:  frankrikes herrlandslag i fotboll mot österrikes herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik