italiens herrlandslag i fotboll mot argentinas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som har förenat nationer och skapat rivaliteter som sträcker sig över decennier. En sådan rivalitet är mellan Italiens herrlandslag i fotboll och Argentinas herrlandslag i fotboll. Denna artikel kommer att dyka djupt in i laguppställningen, tidslinjen och statistiken för dessa två framstående lag.

Italiens herrlandslag i fotboll

Italiens herrlandslag i fotboll, även kallade Gli Azzurri och Squadra Azzurra, är ett av de mest framgångsrika lagen i fotbollshistorien. Laget har vunnit fyra VM-titlar (1934, 1938, 1982, 2006) och två EM-titlar (1968, 2020). Laget är känt för sitt defensiva spel och taktiska förmåga, men har också skickliga spelare med teknik och anfallsskicklighet.

Italiens herrlandslag i fotboll Laguppställning

Förbundskapten för laget är Roberto Mancini och lagkapten är Leonardo Bonucci. Några profiler genom tiderna inkluderar spelare som Gianluigi Buffon, Luigi Riva, Giuseppe Meazza, Paolo Maldini, Alessandro Del Piero och Francesco Totti. I den senaste spelartruppen för Uefa Nations League-matcherna fanns spelare som:

 • Gianluigi Donnarumma
 • Leonardo Bonucci
 • Alessandro Florenzi
 • Manuel Locatelli
 • Matteo Pessina
 • Andrea Belotti

Argentinas herrlandslag i fotboll

Argentinas herrlandslag i fotboll, även kända som Albicelestes, har varit ett av de mest framgångsrika lagen inom internationell fotboll. De har vunnit FIFA World Cup tre gånger, 1978, 1986 och 2022. Lagets FIFA-kod är ARG och de styrs av Asociación del Fútbol Argentino (Argentinska fotbollsförbundet).

Läs också:  englands herrlandslag i fotboll mot senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Argentinas herrlandslag i fotboll Laguppställning

Lionel Scaloni är lagets nuvarande huvudtränare och Lionel Messi är lagkapten. Messi håller rekordet för flest framträdanden för det argentinska landslaget, med 171 landskamper, samt flest mål, med 98 mål. Några av de nuvarande spelarna i truppen för 2022 FIFA World Cup inkluderar:

 • Lionel Messi
 • Emiliano Martínez
 • Ángel Di María

Italiens herrlandslag i fotboll mot Argentinas herrlandslag i fotboll Tidslinje

Italien och Argentina har mött varandra flera gånger i fotbollshistorien. Deras första officiella internationella match spelades den 16 maj 1901, där Argentina vann med 3-2. Sedan dess har de mötts i flera internationella turneringar, inklusive FIFA World Cup och olika internationella vänskapsmatcher.

Italiens herrlandslag i fotboll mot Argentinas herrlandslag i fotboll Statistik

När det gäller statistiken mellan Italiens herrlandslag i fotboll och Argentinas herrlandslag i fotboll, har de spelat totalt 16 matcher mot varandra. Av dessa har Italien vunnit 6, Argentina har vunnit 6 och 4 matcher har slutat oavgjort.

Slutsats

Det är tydligt att både Italiens herrlandslag i fotboll och Argentinas herrlandslag i fotboll har en rik historia och en stark laguppställning. Båda lagen har haft framstående spelare genom tiderna och har visat upp enastående prestationer på den internationella scenen.

När vi tittar på tidslinjen och statistiken för Italiens herrlandslag i fotboll mot Argentinas herrlandslag i fotboll, kan vi se att de har haft en jämn kamp genom åren. Båda lagen har vunnit ett lika antal matcher mot varandra, vilket visar på den intensiva konkurrensen och det höga spelet som dessa två lag har.

Läs också:  Argentinas herrlandslag i fotboll möter mexikos herrlandslag: laguppställning

Det är alltid spännande att se dessa två lag mötas på fotbollsplanen, vare sig det är i en vänlig match eller i en stor turnering. Med deras starka laguppställningar och passion för spelet, kan vi förvänta oss mer spännande matcher mellan Italiens herrlandslag i fotboll och Argentinas herrlandslag i fotboll i framtiden.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några av de vanligaste frågorna om Italiens herrlandslag i fotboll mot Argentinas herrlandslag i fotboll laguppställning. Detta är en spännande matchning med två mycket framgångsrika lag som har en rik historia och många framstående spelare.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Italiens herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Italiens herrlandslag i fotboll inkluderar Gianluigi Buffon, Luigi Riva, Giuseppe Meazza, Paolo Maldini, Alessandro Del Piero och Francesco Totti. Gianluigi Buffon har flest landskamper för Italien med 176 matcher, medan Luigi Riva har flest mål med 35.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Argentinas herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Argentinas herrlandslag i fotboll inkluderar Lionel Messi, Gabriel Batistuta, Diego Maradona och Javier Mascherano. Lionel Messi håller rekordet för flest framträdanden för det argentinska landslaget, med 171 matcher, samt flest mål, med 98 mål.

Hur har Italiens herrlandslag i fotboll presterat i VM?

Italiens herrlandslag i fotboll är ett av de mest framgångsrika i världen och har vunnit fyra VM-titlar (1934, 1938, 1982, 2006). Inför VM 2022 kvalificerade sig Italien inte till turneringen efter att ha förlorat i playoff mot Nordmakedonien. Detta innebar att Italien missade sin första VM-turnering på 60 år.

Läs också:  Nederländernas herrlandslag i fotboll vs ecuadors herrlandslag i fotboll: laguppställning

Hur har Argentinas herrlandslag i fotboll presterat i VM?

Argentinas herrlandslag i fotboll har varit ett av de mest framgångsrika lagen i internationell fotboll. De har vunnit FIFA World Cup tre gånger, 1978, 1986 och 2022.

Hur har matcher mellan Italien och Argentina tidigare slutat?

Italien och Argentina har mötts flera gånger. Här är en sammanfattning av deras head-to-head-record:

 • Matcher vunna av Italien: 6
 • Oavgjorda matcher: 4
 • Matcher förlorade av Italien: 6

Observera att den aktuella truppen kan ha ändrats sedan denna information samlades in.