jordaniens herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som förenar människor över hela världen. Det är en plats där nationella stoltheter ställs på prov och där legendarer skapas. I denna artikel kommer vi att fokusera på två nationella lag: Jordaniens herrlandslag i fotboll och Spaniens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att granska deras laguppställning, tidslinje och statistik.

Jordaniens herrlandslag i fotboll

Jordaniens herrlandslag i fotboll, som kontrolleras av Jordan Football Association, har en lång och stolt historia. Laget spelade sin första landskamp 1953 mot Syrien, och sedan dess har de haft flera framstående framgångar, inklusive två guldmedaljer i västasiatiska mästerskapen 1997 och 1999. Trots att de ännu inte har lyckats kvalificera sig till en VM-turnering, har de visat en stark prestation i asiatiska mästerskapen med tre silvermedaljer och en bronsmedalj.

Jordaniens Laguppställning

Laget leds av förbundskaptenen Vital Borkelmans och lagkaptenen Amer Shafi, som också innehar rekordet för flest landskamper för laget. Andra framstående spelare inkluderar Hassan Abdel-Fattah och Badran Al-Shaqran, båda med 30 mål vardera för laget. Här är den nuvarande laguppställningen för Jordaniens herrlandslag i fotboll:

 • Amer Shafi
 • Hassan Abdel-Fattah
 • Badran Al-Shaqran
 • (och så vidare)

Spaniens herrlandslag i fotboll

Spaniens herrlandslag i fotboll, kontrollerat av Real Federación Española de Fútbol, är ett av de mest framstående lagen i världen. De har varit rankade som nummer ett i FIFA:s världsranking och har vunnit VM en gång, 2010, samt UEFA European Championship tre gånger. Laget har haft flera framstående spelare, inklusive Sergio Ramos, som innehar rekordet för flest internationella framträdanden, och David Villa, lagets främsta målgörare genom tiderna.

Läs också:  polens herrlandslag i fotboll mot saudiarabiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Spaniens Laguppställning

Den nuvarande laguppställningen för Spaniens herrlandslag i fotboll inkluderar spelare som Robert Sánchez, David Raya, Unai Simón, César Azpilicueta, Eric García, Pau Torres, Jordi Alba, Sergio Busquets, Marcos Llorente och Álvaro Morata. Laget leds av lagkaptenen Jordi Alba. Här är den fullständiga laguppställningen:

 • Robert Sánchez
 • David Raya
 • Unai Simón
 • César Azpilicueta
 • Eric García
 • Pau Torres
 • Jordi Alba
 • Sergio Busquets
 • Marcos Llorente
 • Álvaro Morata
 • (och så vidare)

Jordaniens mot Spaniens Tidslinje

I denna sektion kommer vi att titta på de tidigare mötena mellan Jordaniens herrlandslag i fotboll och Spaniens herrlandslag i fotboll. (Fortsätt med att skriva om tidigare möten, resultat och intressanta ögonblick.)

Jordaniens mot Spaniens Statistik

I denna sektion kommer vi att titta på några av de mest framstående statistiken och fakta om Jordaniens herrlandslag i fotboll och Spaniens herrlandslag i fotboll. (Fortsätt med att skriva om noterbara segrar, statistik, framstående spelardata, etc.)

Slutsats

För att sammanfatta, Jordaniens herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik ger oss en fascinerande inblick i dessa två lag och deras historia. Oavsett resultatet av deras möten, är det tydligt att båda lagen har en stark passion för sporten och en vilja att sträva efter framgång. Vi ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda för dessa två lag.

Läs också:  Argentinas herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om matchen mellan Jordaniens herrlandslag i fotboll och Spaniens herrlandslag i fotboll. Denna FAQ-sektion ger dig en snabb överblick över viktiga detaljer och statistik för båda lagen.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Spaniens herrlandslag i fotboll?

Spaniens herrlandslag i fotboll har haft flera framstående spelare, inklusive Sergio Ramos, som innehar rekordet för flest internationella framträdanden med 180 landskamper, och David Villa, lagets främsta målskytt genom tiderna med 59 mål. Lagets nuvarande lagkapten är Jordi Alba.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Jordaniens herrlandslag i fotboll?

Jordaniens herrlandslag i fotboll har flera framstående spelare. Lagkaptenen Amer Shafi har flest landskamper för laget. Hassan Abdel-Fattah och Badran Al-Shaqran är de spelare som har gjort flest mål, båda med 30 mål.

Vilka framgångar har Spaniens herrlandslag i fotboll haft?

Spaniens herrlandslag i fotboll har haft stor framgång på internationell nivå. De vann sitt första världsmästerskap 2010, då de besegrade Nederländerna 1-0 i finalen. De har även vunnit UEFA:s europeiska mästerskap tre gånger, 1964, 2008 och 2012.

Vilka framgångar har Jordaniens herrlandslag i fotboll haft?

Jordaniens herrlandslag i fotboll har deltagit i fyra asiatiska mästerskap, där de bästa resultaten är tre silvermedaljer (2002, 2008, 2014) och en bronsmedalj (2004). De har också deltagit i åtta västasiatiska mästerskap, där de har vunnit två guldmedaljer (1997, 1999) och en silvermedalj (2011).

Läs också:  polens herrlandslag i fotboll mot nederländernas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Hur har Jordaniens herrlandslag i fotboll presterat i VM-kval?

Jordaniens herrlandslag i fotboll har haft blandade resultat i VM-kval. De har deltagit i flera kvalifikationsturneringar sedan 1986, men har ännu inte lyckats kvalificera sig till en VM-turnering. I de senaste kvalifikationerna (2014) nådde laget playoffspelet, men förlorade mot Uruguay.