kroatiens herrlandslag i fotboll mot argentinas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som förenar människor över hela världen. När två stora lag som Kroatien och Argentina möts på fotbollsplanen, är det alltid en händelse att se fram emot. I denna artikel kommer vi att gå igenom Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Argentinas herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, även känd som Vatreni eller Kockasti, representerar Kroatien i internationell fotboll. Laget tränas av Zlatko Dalić och har Luka Modrić som lagkapten. Lagets största framgångar är VM-silvret 2018 samt VM-bronsen 1998 och 2022. Vid VM 2018 i Ryssland nådde Kroatien sin första final och förlorade mot Frankrike med 2-4.

Kroatiens Laguppställning

I den nuvarande spelartruppen finns spelare som:

 • Dominik Livaković
 • Luka Modrić
 • Mateo Kovačić
 • Andrej Kramarić

Luka Modrić är en av de mest framstående spelarna i laget och har bidragit mycket till lagets framgångar.

Argentinas herrlandslag i fotboll

Argentinas herrlandslag i fotboll är ett framgångsrikt lag med tre VM-titlar (1978, 1986, 2022) och 15 Copa America-titlar. Laget har en stark spelartrupp med Lionel Messi som lagkapten och den spelare med flest landskamper (171) och mål (98). I Världsmästerskapet 2022 vann Argentina sin fjärde titel efter 36 år och blev mästare genom att besegra Frankrike i finalen.

Argentinas Laguppställning

I laguppställningen finns spelare som:

 • Lionel Messi
 • Ángel Di María
 • Sergio Agüero
 • Paulo Dybala
 • Nicolás Otamendi
 • Gonzalo Montiel
 • Emiliano Martínez
 • Juan Foyth
 • Rodrigo De Paul
 • Lautaro Martínez
Läs också:  sydkoreas herrlandslag i fotboll mot brasiliens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Lionel Messi är en av de mest kända spelarna i laget och har varit en viktig del av lagets framgångar.

Kroatiens mot Argentinas Tidslinje

Kroatien har spelat totalt 6 matcher mot Argentina. De har vunnit 2 matcher, spelat oavgjort 1 match och förlorat 3 matcher. Den första matchen mellan de två lagen ägde rum den 4 juni 1994, i en internationell vänskapsmatch, som slutade 0-0. Den senaste matchen mellan de två lagen var den 21 juni 2018, under FIFA World Cup, där Kroatien segrade med 3-0.

Kroatiens mot Argentinas Statistik

När det gäller statistik har Argentina en starkare meritlista med fler VM-titlar och Copa America-titlar. Lionel Messi är också den spelare med flest landskamper (171) och mål (98) för Argentina. För Kroatien är Luka Modrić en nyckelspelare med en stor inverkan på lagets prestationer.

Slutsats

När vi tittar på Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Argentinas herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, ser vi två starka lag med en rik historia och framstående spelare. Båda lagen har haft sina framgångar och utmaningar, men de fortsätter att sträva efter att vara de bästa. Oavsett resultatet av deras matcher, är det alltid en spännande upplevelse att se dessa två lag mötas på fotbollsplanen.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några av de mest frekvent ställda frågorna om matchen mellan Kroatiens herrlandslag i fotboll och Argentinas herrlandslag i fotboll. Vi kommer att fokusera på laguppställningen och de mest framstående spelarna i båda lagen.

Läs också:  brasiliens herrlandslag i fotboll mot frankrikes herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Argentinas herrlandslag i fotboll?

Argentinas herrlandslag i fotboll har en stark spelartrupp med Lionel Messi som lagkapten och den spelare med flest landskamper (171) och mål (98). Andra noterbara spelare inkluderar Ángel Di María, Sergio Agüero, Paulo Dybala, Nicolás Otamendi och Gonzalo Montiel.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Några av Kroatiens mest framstående spelare genom tiderna inkluderar Davor Šuker, Zvonimir Boban, Ivan Perišić, och Luka Modrić. I den nuvarande spelartruppen finns spelare som Dominik Livaković, Luka Modrić, Mateo Kovačić, och Andrej Kramarić.

Vilka har varit de tidigare resultaten mellan Kroatien och Argentina?

Kroatien har spelat totalt 6 matcher mot Argentina. De har vunnit 2 matcher, spelat 1 oavgjord, och förlorat 3 matcher. Den senaste matchen mellan de två lagen var den 21 juni 2018, under FIFA:s världsmästerskap, där Kroatien vann med 3-0.

När är den kommande matchen mellan Kroatien och Argentina?

Den kommande matchen är planerad till den 13 december 2022, i FIFA:s världsmästerskap.