kroatiens herrlandslag i fotboll mot danmarks herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som har fört samman människor från alla hörn av världen. Det är en sport som är fylld med passion, spänning och drama. I denna artikel kommer vi att diskutera om Kroatiens herrlandslag i fotboll och Danmarks herrlandslag i fotboll, deras laguppställning, tidslinje och statistik.

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll är det nationella fotbollslaget för Kroatien. Laget representeras av det kroatiska fotbollsförbundet och tränas för närvarande av Zlatko Dalić. Lagkaptenen är Luka Modrić. Kroatiens herrlandslag har uppnått framgångar som VM-silver 2018 och VM-brons 1998 och 2022.

Kroatiens herrlandslag i fotboll Laguppställning

Den nuvarande spelartruppen för Kroatiens herrlandslag i fotboll inkluderar följande spelare:

  • Målvakter: Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić
  • Försvarare: Josip Stanišić, Borna Barišić, Martin Erlić, Dejan Lovren, Borna Sosa, Joško Gvardiol, Domagoj Vida, Josip Juranović, Josip Šutalo
  • Mittfältare: Lovro Majer, Mateo Kovačić, Luka Modrić, Marcelo Brozović, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Luka Sučić, Kristijan Jakić
  • Anfallare: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić

Danmarks herrlandslag i fotboll

Danmarks herrlandslag i fotboll är officiellt känt som Danmarks herrlandslag i fotboll. Laget leds av tränaren Kasper Hjulmand, med Simon Kjær som lagkapten. Laget rankas 18:e i FIFA-rankningen per december 2022.

Danmarks herrlandslag i fotboll Laguppställning

Den nuvarande truppen för Danmarks herrlandslag i fotboll inkluderar spelare som Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Christian Eriksen och Martin Braithwaite. Nyligen inkallade spelare inkluderar Frederik Rønnow, Jesper Lindstrøm och Mikkel Damsgaard.

Läs också:  Belgiens herrlandslag i fotboll vs kanadas herrlandslag i fotboll: laguppställning

Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Danmarks herrlandslag i fotboll Tidslinje

I de inbördes mötena mellan Kroatiens herrlandslag i fotboll och Danmarks herrlandslag i fotboll har Kroatien vunnit 5 matcher, spelat 1 oavgjord och förlorat 2 matcher. Matcherna ägde rum vid olika tillfällen, inklusive 16 juni 1996, 29 mars 1997, 10 september 1997, 10 februari 1999, 5 juni 2004, 1 juli 2018, 10 juni 2022 och 22 september 2022.

Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Danmarks herrlandslag i fotboll Statistik

När det gäller statistik har Kroatien och Danmark haft en intressant historia. Kroatien har haft framgångar som VM-silver 2018 och VM-brons 1998 och 2022. Danmark å andra sidan har deltagit i sex FIFA World Cup-turneringar och nio UEFA European Championships. Lagets största prestation var att vinna UEFA European Championship 1992.

Slutsats

I denna artikel har vi diskuterat om Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Danmarks herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik. Vi har diskuterat om de två lagen, deras historia, stora vinster och mer relevant information. Vi har även nämnt varje enskild spelare i den nuvarande laguppställningen för de två lagen och markerat några spelare som sticker ut.

Vi har även tillhandahållit en tidslinje för varje gång dessa lag har mött varandra, inkluderat några resultat och intressanta ögonblick. Vi har även tillhandahållit märkbara och relevanta data, statistik och fakta om båda lagen.

Läs också:  australiens herrlandslag i fotboll mot danmarks herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Att jämföra Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Danmarks herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik är inte bara intressant, det ger oss också en djupare förståelse för fotbollens värld. Det visar oss hur två olika lag från två olika länder kan ha så mycket gemensamt, men ändå vara så olika.

Fotboll är mer än bara en sport. Det är en passion, en livsstil, en gemenskap. Oavsett om du är en spelare på planen, en tränare på sidlinjen eller en supporter på läktaren, är fotboll något som förenar oss alla. Och det är därför vi älskar det.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om Kroatiens herrlandslag i fotboll och Danmarks herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras tidigare möten.

Vilka är de nuvarande spelarna i Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Kroatiens herrlandslag i fotboll består av följande spelare:

  • Målvakter: Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić
  • Försvarare: Josip Stanišić, Borna Barišić, Martin Erlić, Dejan Lovren, Borna Sosa, Joško Gvardiol, Domagoj Vida, Josip Juranović, Josip Šutalo
  • Mittfältare: Lovro Majer, Mateo Kovačić, Luka Modrić, Marcelo Brozović, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Luka Sučić, Kristijan Jakić
  • Anfallare: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić

Vilka är de mest framstående spelarna i Danmarks herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Danmarks herrlandslag i fotboll inkluderar Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Christian Eriksen, och Martin Braithwaite. De mest framstående spelarna i Danmarks fotbollshistoria inkluderar Michael Laudrup, Brian Laudrup, och Ebbe Sand.

Läs också:  belgiens herrlandslag i fotboll mot egyptens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vad är huvudtränarens namn för både Kroatien och Danmark?

Kroatiens herrlandslag i fotboll tränas av Zlatko Dalić och Danmarks herrlandslag i fotboll tränas av Kasper Hjulmand.

Hur har Kroatien och Danmark presterat i tidigare möten?

I tidigare möten mellan Kroatiens herrlandslag i fotboll och Danmarks herrlandslag i fotboll har Kroatien vunnit 5 matcher, spelat 1 oavgjord och förlorat 2 matcher.

Vilka är de största prestationerna för Kroatien och Danmark i fotboll?

Kroatiens herrlandslag har uppnått framgångar som VM-silver 2018 och VM-brons 1998 och 2022. Danmarks största prestation var att vinna UEFA European Championship 1992. De har också vunnit FIFA Confederations Cup 1995 och Nordic Football Championship tre gånger.