kroatiens herrlandslag i fotboll mot wales herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Kroatiens herrlandslag i fotboll och Wales herrlandslag i fotboll har alltid varit två lag som har skapat spänning på fotbollsplanen. Deras möten har varit fyllda med intensitet, skicklighet och ojämförlig passion för spelet. Denna artikel kommer att dyka djupt in i dessa två lag, deras laguppställningar, tidslinje för deras möten och relevant statistik.

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, känd som Hrvatska nogometna reprezentacija på hemmaplan, har alltid varit en stark konkurrent på den internationella scenen. Laget har nått framgångar som VM-silver 2018 och VM-brons 1998 och 2022. Förbundskaptenen sedan 2017 är Zlatko Dalić och lagkaptenen är Luka Modrić.

Kroatiens Laguppställning

Laget består av en blandning av erfarna spelare och unga talanger. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

  • Målvakter: Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić
  • Försvarsspelare: Josip Stanišić, Borna Barišić, Martin Erlić, Dejan Lovren, Borna Sosa, Joško Gvardiol, Domagoj Vida, Josip Juranović, Josip Šutalo
  • Mittfältsspelare: Lovro Majer, Mateo Kovačić, Luka Modrić, Marcelo Brozović, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Luka Sučić, Kristijan Jakić
  • Anfallsspelare: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić

Wales herrlandslag i fotboll

Wales herrlandslag i fotboll, även känd som ”The Dragons”, har alltid varit ett lag att räkna med. Laget är för närvarande rankat 28:e i FIFA-rankningen och deras största prestation var att nå semifinalen i UEFA European Championship 2016.

Läs också:  omans herrlandslag i fotboll mot tysklands herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Wales Laguppställning

Laget består av en blandning av erfarna spelare och unga talanger. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

  • Målvakter: Wayne Hennessey, Danny Ward, Adam Davies
  • Försvarsspelare: Chris Gunter, Ben Davies, Ethan Ampadu, Connor Roberts, Tom Lockyer
  • Mittfältsspelare: Joe Allen, Aaron Ramsey, David Brooks, Harry Wilson, Daniel James
  • Anfallsspelare: Gareth Bale, Kieffer Moore, Tyler Roberts

Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Wales herrlandslag i fotboll Tidslinje

Dessa två lag har mötts sju gånger tidigare. Kroatien har vunnit fyra av dessa matcher, medan tre har slutat oavgjort. De mest minnesvärda matcherna inkluderar Kroatien 2-0 Wales den 23 maj 2010 och Wales 1-2 Kroatien den 26 mars 2013.

Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Wales herrlandslag i fotboll Statistik

Kroatien har en stark statistik mot Wales, med fyra vinster och tre oavgjorda matcher. Wales har ännu inte vunnit mot Kroatien. Gareth Bale är den mest framstående spelaren för Wales med 38 mål, medan Luka Modrić är Kroatiens mest framstående spelare.

Slutsats

När vi tittar på kroatiens herrlandslag i fotboll mot wales herrlandslag i fotboll laguppställning, ser vi två starka lag med en historia av intensiva matcher. Tidslinjen för deras möten visar att Kroatien har haft övertaget, men Wales har alltid varit en tuff konkurrent. Statistiken visar att båda lagen har starka spelare som kan göra skillnad i en match.

Läs också:  wales herrlandslag i fotboll mot polens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Oavsett vilket lag du hejar på, kan vi alla vara överens om att fotboll är ett spel som förenar oss alla. Det är en sport som skapar spänning, passion och gemenskap. Oavsett om du är en fan av Kroatien eller Wales, kan vi alla se fram emot deras kommande match med spänning och förväntan.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om matchen mellan Kroatiens herrlandslag i fotboll och Wales herrlandslag i fotboll. Vi kommer att fokusera på laguppställningen och några viktiga fakta om de båda lagen.

Vilka är de mest framstående spelarna i Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Kroatiens herrlandslag i fotboll har många framstående spelare, inklusive Luka Modrić som är lagkapten. Andra kända spelare inkluderar Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Mateo Kovačić och Marcelo Brozović.

Vilka är de mest framstående spelarna i Wales herrlandslag i fotboll?

Den spelare med flest framträdanden för Wales är Chris Gunter, med 108 landskamper. Spelaren med flest mål för Wales är Gareth Bale, med 38 mål.

Hur har Kroatiens herrlandslag i fotboll presterat i tidigare matcher mot Wales?

Kroatien har spelat sju matcher mot Wales. Av dessa har Kroatien vunnit fyra matcher, spelat oavgjort i tre och inte förlorat någon.

Vad är några viktiga fakta om Wales herrlandslag i fotboll?

Wales herrlandslag i fotboll, även känd som ”The Dragons”, är rankad 28:e i FIFA-rankningen per 22 december 2022. Lagets största prestation var att nå semifinalerna i UEFA European Championship 2016, där de förlorade mot Portugal med 2-0.

Läs också:  Nederländernas herrlandslag i fotboll vs ecuadors herrlandslag i fotboll: laguppställning

Vilka spelare kommer att vara aktiva i den kommande matchen?

Artikeln ger inte information om den nuvarande truppen eller aktiva spelare för Wales herrlandslag i fotboll. Men för Kroatien inkluderar den nuvarande spelartruppen målvakterna Dominik Livaković, Ivo Grbić och Ivica Ivušić, bland andra.