maltas herrlandslag i fotboll mot italiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara en sport. Det är en passion, en livsstil och en källa till nationell stolthet. I denna artikel kommer vi att analysera och presentera laguppställningarna för Maltas herrlandslag i fotboll och Italiens herrlandslag i fotboll, deras tidslinje och statistik. Vi kommer att dyka in i deras historier, framstående spelare, och mycket mer.

Maltas herrlandslag i fotboll

Maltas herrlandslag i fotboll, även känt som Maltas fotbollslandslag, har en lång historia trots att de aldrig har kvalificerat sig till något stort mästerskap. De spelade sin första landskamp den 24 februari 1957, där de förlorade med 2–3 mot Österrike. Sedan dess har de haft blandade resultat, men de har också haft några framgångar, som att ta poäng mot Tjeckoslovakien, Ungern och Estland.

Maltas Laguppställning

Laget leds av förbundskapten Devis Mangia och lagkapten Steve Borg. Den mest erfarna spelaren i laget är Michael Mifsud, som har spelat 143 landskamper och gjort 42 mål. Han är den spelare som har flest landskamper och mål för Malta.

 • Michael Mifsud
 • Steve Borg
 • Andrei Agius
 • Joseph Mbong
 • Paul Fenech
 • Rowen Muscat
 • Zach Muscat
 • Juan Corbalan
 • Kyrian Nwoko
 • Henry Bonello
 • Jake Grech

Italiens herrlandslag i fotboll

Italiens herrlandslag i fotboll är ett av de mest framgångsrika lagen i fotbollens historia. De har vunnit fyra FIFA World Cup-titlar och två UEFA European Championship-titlar. Laget är för närvarande rankat 8:e i FIFA:s ranking. Huvudtränare för laget är Roberto Mancini, och lagkaptenen är Leonardo Bonucci.

Läs också:  portugals herrlandslag i fotboll mot nigerias herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Italiens Laguppställning

Några framstående spelare som har representerat Italien inkluderar Gianluigi Buffon, som innehar rekordet för flest internationella framträdanden med 176 landskamper, och Luigi Riva, som är lagets främsta målgörare genom tiderna med 35 mål.

 • Gianluigi Donnarumma
 • Leonardo Bonucci
 • Alessandro Florenzi
 • Federico Chiesa
 • Marco Verratti
 • Ciro Immobile
 • Lorenzo Insigne
 • Nicolo Barella
 • Giorgio Chiellini
 • Jorginho
 • Emerson Palmieri

Maltas herrlandslag i fotboll mot Italiens herrlandslag i fotboll Tidslinje

Malta och Italien har mötts flera gånger genom åren. Deras första möte ägde rum den 15 maj 1958, och matchen slutade oavgjort med 1-1. Sedan dess har de mötts 18 gånger, med Italien som vinnare i alla matcher utom tre, som slutade oavgjort.

Maltas herrlandslag i fotboll mot Italiens herrlandslag i fotboll Statistik

När det gäller statistiken mellan Malta och Italien, har Malta aldrig vunnit en match mot Italien. De har spelat 18 matcher, varav Italien har vunnit 15 och tre har slutat oavgjort. Italien har också en överväldigande fördel när det gäller mål, med 46 mål jämfört med Maltas 6.

Slutsats

Att jämföra Maltas herrlandslag i fotboll mot Italiens herrlandslag i fotboll laguppställning är en intressant övning. Det ger en inblick i de olika lagens styrkor, svagheter och strategier. Trots att Italien har en mer framstående fotbollshistoria och en starkare laguppställning, är det viktigt att komma ihåg att fotboll är oförutsägbart. Det är därför vi älskar spelet. Varje match ger en ny chans, en ny möjlighet för lag att visa vad de går för.

Läs också:  brasiliens herrlandslag i fotboll mot kameruns herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

I denna artikel har vi gett en detaljerad överblick över Maltas och Italiens laguppställningar, deras tidslinje och statistik. Vi hoppas att denna information ger dig en djupare förståelse för dessa två lag och deras respektive fotbollshistorier. Oavsett om du är en inbiten fotbollsfan eller bara intresserad av att lära dig mer om sporten, hoppas vi att denna artikel har varit både informativ och engagerande.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om matchen mellan Maltas herrlandslag i fotboll och Italiens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att titta på historien, framstående spelare och tidigare möten mellan dessa två lag.

Vilka är några framstående spelare från Italiens herrlandslag i fotboll?

Italiens herrlandslag i fotboll har haft många framstående spelare genom åren. Gianluigi Buffon håller rekordet för flest internationella framträdanden med 176 landskamper. Luigi Riva är lagets främsta målgörare genom tiderna med 35 mål. Några aktuella spelare inkluderar Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci, Alessandro Florenzi och Federico Chiesa.

Vilka är några framstående spelare från Maltas herrlandslag i fotboll?

Michael Mifsud är den mest erfarna spelaren i Maltas herrlandslag i fotboll med 143 landskamper och 42 mål. Han är den spelare som har flest landskamper och mål för Malta.

Hur har Italiens herrlandslag i fotboll presterat i tidigare mästerskap?

Italien har vunnit FIFA World Cup fyra gånger (1934, 1938, 1982 och 2006) och UEFA European Championship två gånger (1968 och 2020). De har också slutat som tvåa två gånger i varje turnering.

Läs också:  belgiens herrlandslag i fotboll mot wales herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Hur har Maltas herrlandslag i fotboll presterat i tidigare mästerskap?

Maltas herrlandslag i fotboll har aldrig kvalificerat sig till något stort mästerskap. De har haft blandade resultat i VM-kvalificeringen och har inte haft några stora framgångar i EM-deltagande.

Hur har tidigare möten mellan Maltas herrlandslag i fotboll och Italiens herrlandslag i fotboll sett ut?

Maltas herrlandslag i fotboll har aldrig vunnit mot Italien, de har spelat oavgjort tre gånger och förlorat 15 gånger. Det senaste mötet mellan de två lagen var den 26 mars 2023, där Malta förlorade med 0-2 mot Italien.