Marockos herrlandslag i fotboll vs kroatiens herrlandslag i fotboll: laguppställning

Marockos herrlandslag i fotboll

Marockos herrlandslag i fotboll har en rik historia och har deltagit i flera internationella turneringar. Laget, som är känt som ”Marockos Atlaslejon”, har gjort framsteg genom åren och har blivit en stark kraft inom afrikansk fotboll. I denna artikel kommer vi att titta närmare på Marockos herrlandslag i fotboll och deras laguppställning, samt jämföra dem med Kroatiens herrlandslag i fotboll.

Historia

Marockos herrlandslag i fotboll har deltagit i sex VM-turneringar på herrsidan: 1970, 1986, 1994, 1998, 2018 och 2022. Vid VM 2022 i Qatar nådde Marocko semifinalen och förlorade mot Frankrike med 0-2. I matchen om tredje pris förlorade de mot Kroatien med 1-2. Detta var den bästa placeringen någonsin för ett afrikanskt lag i VM.

Laget har också deltagit i tre olympiska spel: 1964, 1972 och 1984. Vid dessa tillfällen har de visat sin talang och förmåga att konkurrera på den internationella scenen. Marocko har också deltagit i 15 afrikanska mästerskap, där de har vunnit en guldmedalj, en silvermedalj och en bronsmedalj.

Laguppställning

Marockos herrlandslag i fotboll har för närvarande en FIFA-rankning på 11. Laget har en stark spelartrupp och har visat sin förmåga att konkurrera mot några av världens bästa lag. Den nuvarande förbundskaptenen för laget är Walid Regragui och lagkaptenen är Romain Saïss.

Här är laguppställningen för Marockos herrlandslag i fotboll:

 1. Målvakt: Yassine Bounou
 2. Högerback: Achraf Hakimi
 3. Vänsterback: Nabil Dirar
 4. Mittback: Romain Saïss
 5. Mittback: Manuel da Costa
 6. Mittfältare: Hakim Ziyech
 7. Mittfältare: Younes Belhanda
 8. Mittfältare: Karim El Ahmadi
 9. Anfallare: Youssef En-Nesyri
 10. Anfallare: Khalid Boutaib
 11. Anfallare: Nordin Amrabat
Läs också:  sloveniens herrlandslag i fotboll mot norges herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, känt som ”Vatreni” (de eldiga) och ”Kockasti” (de rutiga), är också ett starkt lag inom internationell fotboll. Laget representeras av det kroatiska fotbollsförbundet och har gjort betydande framsteg genom åren.

Historia

Kroatiens herrlandslag i fotboll har deltagit i sex VM-turneringar och sex europeiska mästerskap. Laget har nått framgångar på den internationella scenen, inklusive en silvermedalj i VM 2018 och bronsmedaljer i VM 1998 och 2022.

Laguppställning

Kroatiens herrlandslag i fotboll har för närvarande en FIFA-rankning på 7. Den nuvarande förbundskaptenen för laget är Zlatko Dalić och lagkaptenen är Luka Modrić.

Här är laguppställningen för Kroatiens herrlandslag i fotboll:

 1. Målvakt: Dominik Livaković
 2. Högerback: Šime Vrsaljko
 3. Vänsterback: Borna Barišić
 4. Mittback: Dejan Lovren
 5. Mittback: Duje Ćaleta-Car
 6. Mittfältare: Luka Modrić
 7. Mittfältare: Marcelo Brozović
 8. Mittfältare: Mateo Kovačić
 9. Anfallare: Andrej Kramarić
 10. Anfallare: Ivan Perišić
 11. Anfallare: Ante Rebić

En hypotetisk match mellan Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll

En match mellan Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll skulle vara en spännande och intensiv match. Båda lagen har talangfulla spelare och har visat sin förmåga att konkurrera på den internationella scenen.

Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll har mötts tidigare i internationella turneringar. De har spelat tre matcher mot varandra, varav två har slutat oavgjort och en har vunnits av Kroatien.

Statistiskt sett har Kroatien en fördel över Marocko baserat på tidigare möten. Men det är viktigt att komma ihåg att varje match är unik och att resultatet kan variera.

Några spelare att hålla ett extra öga på i denna hypotetiska match är Achraf Hakimi från Marocko och Luka Modrić från Kroatien. Båda spelarna är nyckelspelare i sina respektive lag och har visat sin förmåga att påverka matcherna.

Läs också:  Senegals herrlandslag i fotboll vs nederländernas herrlandslag i fotboll: laguppställning

Intressanta data och fakta

Här är några intressanta data och fakta om Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll:

Marockos herrlandslag i fotboll

 • Marockos herrlandslag i fotboll har deltagit i sex VM-turneringar på herrsidan.
 • Vid VM 2022 i Qatar nådde Marocko semifinalen, vilket var den bästa placeringen någonsin för ett afrikanskt lag i VM.
 • Laget har också deltagit i tre olympiska spel och 15 afrikanska mästerskap.
 • Den nuvarande förbundskaptenen för laget är Walid Regragui och lagkaptenen är Romain Saïss.

Kroatiens herrlandslag i fotboll

 • Kroatiens herrlandslag i fotboll har deltagit i sex VM-turneringar och sex europeiska mästerskap.
 • Laget har nått framgångar på den internationella scenen, inklusive en silvermedalj i VM 2018 och bronsmedaljer i VM 1998 och 2022.
 • Den nuvarande förbundskaptenen för laget är Zlatko Dalić och lagkaptenen är Luka Modrić.

Slutsats

Marockos herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning är en intressant jämförelse mellan två talangfulla lag. Både Marocko och Kroatien har visat sin förmåga att konkurrera på den internationella scenen och har imponerande spelartrupper.

En hypotetisk match mellan Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll skulle vara en spännande och intensiv match. Båda lagen har talangfulla spelare som kan påverka matchens utgång.

Sammanfattningsvis är Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll två starka lag med imponerande spelartrupper. En match mellan dessa lag skulle vara en spännande upplevelse för fotbollsfans runt om i världen.

Läs också:  Argentinas herrlandslag i fotboll möter mexikos herrlandslag: laguppställning

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Marockos herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning:

Vilka spelare ingår i Marockos herrlandslag i fotboll laguppställning?

Marockos herrlandslag i fotboll laguppställning inkluderar spelare som Yassine Bounou, Achraf Hakimi, Nabil Dirar, Romain Saïss, Manuel da Costa, Hakim Ziyech, Younes Belhanda, Karim El Ahmadi, Youssef En-Nesyri, Khalid Boutaib och Nordin Amrabat.

Vilka spelare ingår i Kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning?

Kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning inkluderar spelare som Dominik Livaković, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Dejan Lovren, Duje Ćaleta-Car, Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Ivan Perišić och Ante Rebić.

Har Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll mötts tidigare?

Ja, Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll har spelat tre matcher mot varandra. Två av matcherna har slutat oavgjort och en har vunnits av Kroatien.

Vilka är de nuvarande FIFA-rankningarna för Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Marockos herrlandslag i fotboll har för närvarande en FIFA-rankning på 11, medan Kroatiens herrlandslag i fotboll har en FIFA-rankning på 7.

Vilka spelare är viktiga att hålla ett extra öga på i en hypotetisk match mellan Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Några spelare att hålla extra ögon på i en hypotetisk match mellan Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll är Achraf Hakimi från Marocko och Luka Modrić från Kroatien. Båda spelarna är nyckelspelare i sina respektive lag och har visat sin förmåga att påverka matcherna.