När började mbappé spela fotboll: en inblick i hans tidiga fotbollskarriär

Uppväxt och tidiga år

Kylian Mbappé, född den 20 december 1998 i Bondy, en förort till Paris, Frankrike, är idag en av världens mest framstående fotbollsspelare. Han växte upp i en fotbollsälskande familj, där både hans far och farfar var professionella fotbollsspelare. Men, ”när började Mbappé spela fotboll?” kan man undra. Svaret är att hans resa började redan i tidig ålder. Hans passion för sporten väcktes i hans barndom och han visade tidigt enastående talang och teknik på fotbollsplanen.

Han spelade först i sin lokala klubb, AS Bondy, där han imponerade med sin snabbhet och målsinne. Hans talang gick inte obemärkt förbi och snart fick han erbjudanden från flera professionella fotbollsklubbar.

Genombrottet i AS Monaco

Mbappé valde till slut att gå med i AS Monaco, en av de mest framstående klubbarna i Frankrike. Han gick med i klubbens ungdomsakademi och fortsatte att imponera med sin talang. Vid 16 års ålder, 2015, gjorde han sin professionella debut för AS Monacos seniorlag och blev därmed den yngsta spelaren någonsin att spela för klubben.

Under sin tid i AS Monaco utvecklades Mbappé till en av de mest lovande unga spelarna i världen. Hans snabbhet och teknik gjorde honom till en mardröm för försvarare, och hans målsinne gjorde honom till en pålitlig målskytt. Han var en nyckelspelare i AS Monacos framgångsrika säsong 2016/2017, där klubben vann Ligue 1. För sina prestationer under denna säsong belönades han med utmärkelserna Ligue 1 Young Player of the Year och Golden Boy.

Läs också:  Hur många mål gjorde mbappé i vm 2022? en översikt av hans imponerande målrekord

Flytten till Paris Saint-Germain

Efter sin framgångsrika tid i AS Monaco väckte Mbappés talang intresse från flera stora europeiska klubbar. Till slut valde han att gå med i Paris Saint-Germain (PSG) i en rekordaffär värd över 180 miljoner euro. Övergången gjorde honom till en av de dyraste spelarna i fotbollshistorien och den dyraste tonåringen någonsin.

I PSG har Mbappé fortsatt att imponera med sin prestation. Han har varit en nyckelspelare i klubbens dominans i den franska ligan och har hjälpt dem att vinna flera titlar, inklusive tre Ligue 1-titlar och två Coupe de France-titlar. Mbappé har också blivit utsedd till Ligue 1 Player of the Year två gånger och är den tredje högsta målgöraren i PSG:s historia.

Landslagskarriär

Mbappé har också haft en framgångsrik karriär i det franska landslaget. Han gjorde sin debut för Frankrike 2017 vid 18 års ålder och har sedan dess spelat en avgörande roll i lagets framgångar. Vid VM 2018 blev han den yngsta franska spelaren att göra mål i ett VM och den andra tonåringen, efter Pelé, att göra mål i en VM-final. Han avslutade turneringen som Frankrikes näst bästa målgörare och mottog utmärkelserna ”Best Young Player” och ”French Player of the Year”.

En av världens bästa spelare

Kylian Mbappé är en fotbollsstjärna som har imponerat med sin talang och prestation på fotbollsplanen. Hans resa började redan i tidig ålder när han visade enastående talang och teknik. Genom att spela för klubbar som AS Monaco och Paris Saint-Germain har han fortsatt att utvecklas och bli en av världens bästa spelare.

Läs också:  Hur många spelare i amerikansk fotboll? en översikt av spelarantalet.

Mbappés framgångar i både klubblag och landslag har cementerat hans plats som en av fotbollens största stjärnor. Hans snabbhet, teknik och målsinne gör honom till en fruktad motståndare för försvarare runt om i världen. Med sin unga ålder har Mbappé fortfarande mycket att erbjuda och vi kan förvänta oss att se ännu mer av hans talang i framtiden.

Kylian Mbappés fotbollsresa: När började det egentligen?

Kylian Mbappés resa i fotbollens värld började redan i tidig ålder. Hans passion för sporten, kombinerat med enastående talang och teknik, ledde honom till framgångar i både klubblag och landslag. Från hans tidiga dagar i AS Bondy, till genombrottet i AS Monaco och den stjärnstatus han nu åtnjuter i Paris Saint-Germain och det franska landslaget, har Mbappé kontinuerligt visat varför han är en av världens bästa fotbollsspelare.

Så, för att besvara frågan ”när började Mbappé spela fotboll?” – det var i hans tidiga barndom. Men hans resa har bara börjat. Med sin unga ålder och den talang han besitter, finns det ingen tvekan om att vi kommer att fortsätta se Mbappé lysa på fotbollsplanen i många år framöver.