nederländernas herrlandslag i fotboll mot belgiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När vi pratar om europeisk fotboll, är det omöjligt att inte nämna Nederländernas och Belgiens herrlandslag. Dessa två lag har en lång historia av spännande matcher, och deras laguppställningar är alltid fyllda med talang. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i Nederländernas herrlandslag i fotboll mot Belgiens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Nederländernas herrlandslag i fotboll

Nederländernas herrlandslag i fotboll, även känt som Oranje, har en rik historia och har alltid varit en stark konkurrent på den internationella scenen. Laget, som kontrolleras av det nederländska fotbollförbundet Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), har deltagit i 11 världsmästerskap och har vunnit silver tre gånger (1974, 1978, 2010) och brons en gång (2014). De har även deltagit i sju olympiska spel och vunnit brons tre gånger (1908, 1912, 1920). I Europamästerskapet har de spelat tio turneringar, vunnit guld en gång (1988) och brons en gång (1976).

Nederländernas Laguppställning

Nederländernas laguppställning är alltid en blandning av erfarna spelare och unga talanger. Några av de mest framstående spelarna i den nuvarande laguppställningen inkluderar:

 • Jasper Cillessen
 • Matthijs de Ligt
 • Virgil van Dijk
 • Frenkie de Jong
 • Memphis Depay
 • Jurriën Timber
 • Daley Blind
 • Steven Berghuis
 • Wout Weghorst

Belgiens herrlandslag i fotboll

Belgiens herrlandslag i fotboll, även känt som Röda Djävlarna, har de senaste åren sett en återuppståndelse på den internationella scenen. Laget, som kontrolleras av det belgiska fotbollsförbundet, har deltagit i 13 världsmästerskap och har vunnit brons två gånger (1986, 2018). De har även deltagit i fem olympiska spel och vunnit guld en gång (1920). I Europamästerskapet har de spelat fem turneringar, med en bästa placering som finalister (1980).

Läs också:  Uruguays herrlandslag i fotboll vs sydkoreas herrlandslag i fotboll: laguppställning

Belgiens Laguppställning

Belgiens laguppställning är fylld med spelare från några av de bästa klubbarna i världen. Några av de mest framstående spelarna i den nuvarande laguppställningen inkluderar:

 • Thibaut Courtois
 • Toby Alderweireld
 • Jan Vertonghen
 • Kevin De Bruyne
 • Romelu Lukaku
 • Eden Hazard
 • Axel Witsel
 • Dries Mertens
 • Yannick Carrasco

Nederländerna mot Belgien Tidslinje

Nederländerna och Belgien har mötts många gånger genom åren, med några minnesvärda matcher. Den första registrerade matchen mellan de två lagen ägde rum den 30 april 1905, med Nederländerna vinnande 4-1. Den senaste matchen mellan de två lagen var den 3 juni 2022, med Nederländerna vinnande 4-1 i UEFA Nations League.

Nederländerna mot Belgien Statistik

När det gäller statistik mellan Nederländerna och Belgien, har Nederländerna spelat totalt 129 matcher mot Belgien. Nederländerna har vunnit 57 matcher, spelat oavgjort 31, och förlorat 41 mot Belgien. Den största segern för Nederländerna mot Belgien var en 9-3 seger i en vänskapsmatch den 11 mars 1934. Den största segern för Belgien mot Nederländerna var en 7-2 seger i en vänskapsmatch den 12 november 1961.

Slutsats

När vi tittar på Nederländernas herrlandslag i fotboll mot Belgiens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, är det tydligt att båda lagen har en rik historia och mycket talang i sina laguppställningar. Oavsett resultatet av deras matcher, är det alltid en njutning att se dessa två lag på planen. Med deras långa historia av spännande matcher och deras nuvarande laguppställningar fyllda med världsklasspelare, ser vi fram emot att se vad framtiden har att erbjuda för dessa två lag.

Läs också:  England mot senegals herrlandslag i fotboll: laguppställning för matchen

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om Nederländernas herrlandslag i fotboll, även känt som Oranje, och deras laguppställning mot Belgiens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att titta på några snabba fakta om laget, deras prestationer och några kända spelare.

Vilka är några snabba fakta om Nederländernas herrlandslag i fotboll?

Nederländernas herrlandslag i fotboll, även känt som Oranje, representeras av det nederländska fotbollförbundet Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Förbundskaptenen är Ronald Koeman och lagkaptenen är Virgil van Dijk. Laget har en FIFA-ranking på 6 (per den 22 december 2022). Den spelare med flest landskamper är Wesley Sneijder med 134, och den spelare med flest mål är Robin van Persie med 50.

Hur har Nederländernas herrlandslag presterat i internationella turneringar?

Nederländernas herrlandslag har spelat i 11 världsmästerskap och har vunnit silver tre gånger (1974, 1978, 2010) och brons en gång (2014). De har även deltagit i sju olympiska spel och vunnit brons tre gånger (1908, 1912, 1920). I Europamästerskapet har de spelat tio turneringar, vunnit guld en gång (1988) och brons en gång (1976).

Vilka spelare ingick i laguppställningen för Uefa Nations League-matcherna mot Belgien, Wales och Polen i juni 2022?

I laguppställningen för Uefa Nations League-matcherna mot Belgien, Wales och Polen i juni 2022 ingår spelare som Jasper Cillessen, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Frenkie de Jong och Memphis Depay. Andra aktiva spelare i landslaget inkluderar Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis och Wout Weghorst.

Läs också:  Sveriges herrlandslag i fotboll mot Azerbajdzjans herrlandslag i fotboll: laguppställning & analys

Vilka är några kända förbundskaptener och spelare i Nederländernas herrlandslag i fotboll?

Bob Glendenning har flest landskamper som förbundskapten med 87. Wesley Sneijder är den spelare med flest landskamper med 134 och Robin van Persie är den spelare med flest mål med 50.