nederländernas herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Det är alltid en spännande händelse när två fotbollsgiganter som Nederländerna och Spanien möts på fotbollsplanen. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i Nederländernas herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Nederländernas herrlandslag i fotboll

Nederländernas herrlandslag i fotboll, även känd som Oranje, styrs av Kungliga Nederländska Fotbollsförbundet (KNVB). Laget har en rik historia och har deltagit i 11 VM-turneringar, vunnit silver tre gånger (1974, 1978, 2010) och brons en gång (2014). Dessutom har de deltagit i sju olympiska turneringar, vunnit brons tre gånger (1908, 1912, 1920). I Europamästerskapet har laget deltagit i 10 turneringar, vunnit guld en gång (1988) och brons en gång (1976).

Nederländernas Laguppställning

Nederländernas laguppställning är fylld med talang och erfarenhet. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

 • Virgil van Dijk (Lagkapten)
 • Matthijs de Ligt
 • Frenkie de Jong
 • Memphis Depay
 • Georginio Wijnaldum

Spaniens herrlandslag i fotboll

Spaniens herrlandslag i fotboll, även känd som La Roja, styrs av Spanska fotbollsförbundet. Laget har en imponerande meritlista, inklusive en VM-titel (2010), en guldmedalj i de Olympiska spelen, och tre titlar i Europamästerskapet (1964, 2008, 2012).

Spaniens Laguppställning

Spaniens laguppställning är lika imponerande som Nederländernas, med några av de mest framstående spelarna inkluderande:

 • Jordi Alba (Lagkapten)
 • Sergio Busquets
 • Koke
 • Álvaro Morata
 • Ferran Torres

Nederländerna mot Spanien Tidslinje

Nederländerna och Spanien har mötts i en rad minnesvärda matcher genom åren. Här är en tidslinje över några av de mest noterbara mötena:

 • 30 Jan 1957: Spanien v Nederländerna (Resultat: L 5-1)
 • 02 May 1973: Nederländerna v Spanien (Resultat: W 3-2)
 • 11 Jul 2010: Nederländerna v Spanien (Resultat: L 0-1) – VM-finalen där Spanien vann sin första och enda VM-titel.
 • 13 Jun 2014: Spanien v Nederländerna (Resultat: W 1-5) – En hämndmatch för Nederländerna i VM 2014 där de krossade Spanien.
Läs också:  Schweiz herrlandslag i fotboll vs kameruns herrlandslag i fotboll: laguppställning

Nederländerna mot Spanien Statistik

När det gäller statistiken mellan Nederländerna och Spanien, har Nederländerna spelat 12 matcher mot Spanien, vunnit 6, förlorat 4 och oavgjort i 2.

Slutsats

När vi tittar på ”Nederländernas herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll laguppställning”, kan vi se att båda lagen har en stark laguppställning med erfarna och talangfulla spelare. Tidslinjen för deras möten visar att matcherna mellan dessa två lag ofta är spännande och oförutsägbara. Statistiken visar att Nederländerna har haft en liten fördel i tidigare möten, men med fotboll vet man aldrig vad som kan hända i framtida matcher.

Oavsett vilket lag du hejar på, kan vi alla vara överens om att vi ser fram emot att se dessa två fotbollsgiganter mötas igen på fotbollsplanen.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att diskutera några av de mest ställda frågorna om matchen mellan Nederländernas herrlandslag i fotboll och Spaniens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att fokusera på laguppställningen och viktiga detaljer om båda lagen.

Vilka är de mest framstående spelarna i Spaniens herrlandslag i fotboll?

De mest framstående spelarna i Spaniens herrlandslag i fotboll inkluderar Jordi Alba, Sergio Busquets, Marcos Llorente, Koke, Rodri, Pedri, Álvaro Morata, Marco Asensio, Ferran Torres och Ansu Fati.

Vilka är de mest framstående spelarna i Nederländernas herrlandslag i fotboll?

Nederländernas herrlandslag i fotboll leds av lagkaptenen Virgil van Dijk. Andra framstående spelare inkluderar Wesley Sneijder, som har flest internationella framträdanden, och Robin van Persie, som är lagets främsta målgörare.

Läs också:  ecuadors herrlandslag i fotboll mot senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka har varit de mest minnesvärda matcherna mellan Nederländerna och Spanien?

Några av de mest minnesvärda matcherna mellan Nederländerna och Spanien inkluderar matchen den 30 januari 1957 där Spanien vann med 5-1, matchen den 2 maj 1973 där Nederländerna vann med 3-2, och matchen den 11 juli 2010 där Spanien vann med 1-0.

Vilka är de största prestationerna för Nederländernas och Spaniens herrlandslag i fotboll?

Nederländernas största prestationer inkluderar att vinna silver tre gånger (1974, 1978, 2010) och brons en gång (2014) i världsmästerskapen, samt att vinna guld en gång (1988) och brons en gång (1976) i de europeiska mästerskapen. Spaniens största prestationer inkluderar att vinna världsmästerskapet en gång (2010), att vinna en guldmedalj i de olympiska spelen, och att vinna de europeiska mästerskapen tre gånger (1964, 2008, 2012).

Vad är den nuvarande FIFA-rankingen för Nederländernas och Spaniens herrlandslag i fotboll?

Enligt uppgifter från den 22 december 2022 är Nederländernas herrlandslag i fotboll rankat som nummer 6 och Spaniens herrlandslag i fotboll är rankat som nummer 10 i FIFA:s ranking.