österrikes herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som väcker starka känslor och skapar minnesvärda ögonblick. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i två av Europas mest spännande landslag, Österrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att gå igenom deras laguppställning, tidslinje och statistik för att ge en omfattande överblick av dessa två fotbollsgiganter.

Österrikes herrlandslag i fotboll

Österrikes herrlandslag i fotboll, känd som ”österrikes herrlandslag i fotboll”, har en lång och stolt historia. Laget har deltagit i sju världsmästerskap och bästa placeringen är brons år 1954. Laget har även spelat en turnering i de olympiska spelen, där de vann silver 1936. I Europamästerskapet har Österrike spelat tre turneringar, men har ännu inte vunnit någon medalj.

Österrikes Laguppställning

Laget leds av förbundskaptenen Ralf Rangnick och lagkaptenen David Alaba. Marko Arnautović har flest landskamper med 107 och Toni Polster har gjort flest mål med 44. Den nuvarande truppen inkluderar:

 • David Alaba
 • Marko Arnautović
 • Niklas Hedl
 • Alexander Schlager
 • Florian Kainz
 • Och många fler talangfulla spelare

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, eller ”Kroatiens herrlandslag i fotboll” som det kallas på svenska, har också en imponerande historia. Laget har deltagit i sex Europamästerskap och har nått kvartsfinal, semifinal och vunnit en bronsmedalj i världsmästerskapet.

Kroatiens Laguppställning

Laget leds av förbundskaptenen Zlatko Dalić och lagkaptenen Luka Modrić. Luka Modrić har också flest landskamper med 162 och Davor Šuker har gjort flest mål med 45. Den nuvarande truppen inkluderar:

 • Luka Modrić
 • Davor Šuker
 • Ivan Rakitić
 • Mario Mandžukić
 • Och många fler framstående spelare
Läs också:  jordaniens herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Österrikes mot Kroatien Tidslinje

Österrike och Kroatien har mötts flera gånger på fotbollsplanen. De mest minnesvärda matcherna inkluderar den internationella vänskapsmatchen den 26 april 2000, där Kroatien vann med 2-1, och UEFA Nations League-matchen den 3 juni 2022, där Österrike vann med 3-0.

Österrikes mot Kroatien Statistik

När det gäller statistik har Kroatien vunnit sex matcher mot Österrike, medan Österrike bara har vunnit en match. Det har inte varit några oavgjorda matcher mellan de två lagen.

Slutsats

I denna artikel har vi utforskat ”Österrikes herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning”, tidslinje och statistik. Vi har sett att båda lagen har starka spelare och en lång historia av framgångar. Vi har också sett att Kroatien har haft en större framgång i matcherna mot Österrike, men att Österrike har haft sina egna framgångar. Med denna information i åtanke kan vi se fram emot spännande matcher mellan dessa två lag i framtiden.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om Österrikes och Kroatiens herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras prestationer på internationell nivå. Denna information är baserad på den senaste artikeln om dessa två lag.

Vem är förbundskapten för Österrikes herrlandslag i fotboll?

Ralf Rangnick är den nuvarande förbundskaptenen för Österrikes herrlandslag i fotboll.

Läs också:  Sveriges herrlandslag i fotboll mot Belgiens herrlandslag i fotboll: laguppställning

Vem har gjort flest mål för Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Davor Šuker har gjort flest mål för Kroatiens herrlandslag i fotboll, med totalt 45 mål.

Vad är Kroatiens och Österrikes FIFA-rankning?

Både Kroatien och Österrike har en FIFA-rankning på 7:e plats, enligt uppgifter från den 22 december 2022.

Vilket lag har vunnit flest matcher mellan Kroatien och Österrike?

I de inbördes matcherna mellan Kroatien och Österrike har Kroatien vunnit 6 matcher medan Österrike har vunnit 1 match. Det har inte varit några oavgjorda matcher.

Vilka spelare kommer att vara aktiva i den kommande matchen mellan Kroatien och Österrike?

För den kommande matchen mellan de två lagen är det viktigt att inkludera alla aktiva spelare i truppen. Denna information kan dock variera beroende på när den samlas in och det rekommenderas att kontrollera de senaste uppdateringarna för varje lag.