polens herrlandslag i fotboll mot albaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara ett spel. Det är en passion, en livsstil och för många, en religion. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i en spännande match mellan Polens herrlandslag i fotboll och Albaniens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att diskutera laguppställning, tidslinje och statistik för dessa två lag.

Polens Herrlandslag i Fotboll

Polens herrlandslag i fotboll, representerat av Polski Związek Piłki Nożnej, har en rik historia och är känt för sina framstående prestationer. Laget har deltagit i nio världsmästerskap, med en bronsmedalj 1974 och 1982 som de bästa resultaten. De har också deltagit i sju olympiska spel, där de vann guld 1972 och silver 1976. Laget har också spelat i fyra Europamästerskap, med kvartsfinalen 2016 som deras bästa prestation.

Polens Laguppställning

Polens nuvarande laguppställning inkluderar spelare som Wojciech Szczęsny, Łukasz Skorupski, Kamil Glik, Jan Bednarek, Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki och självklart Robert Lewandowski. Dessa spelare representerar olika klubbar runt om i Europa, inklusive Juventus, Barcelona och Feyenoord.

Albaniens Herrlandslag i Fotboll

Albaniens herrlandslag i fotboll, representerat av Federata Shqiptare e Futbollit, har haft en intressant resa genom åren. Laget kvalificerade sig för Europamästerskapet för första gången 2016. Lagets största seger var mot Vietnam på 5-0 2003, medan deras största förlust var mot Ungern på 0-12 1950.

Albaniens Laguppställning

Albaniens nuvarande laguppställning inkluderar spelare som Etrit Berisha, Thomas Strakosha, Elseid Hysaj, Mergim Mavraj, Andi Lila, Taulant Xhaka och Bekim Balaj.

Läs också:  Mexikos herrlandslag i fotboll vs polens herrlandslag i fotboll: laguppställning

Polen mot Albanien Tidslinje

Polen och Albanien har mötts flera gånger genom åren. Deras första möte ägde rum den 6 november 1949, med Polen som vinnare med 2-1. Det senaste mötet var den 12 oktober 2021, där Polen vann med 1-0.

Polen mot Albanien Statistik

Polen har ett positivt rekord mot Albanien i deras inbördes matcher. De har vunnit 10 matcher, spelat oavgjort i 3 och förlorat 1. Robert Lewandowski är Polens mest framstående spelare med flest landskamper (138) och flest mål (78) i lagets historia. För Albanien är det Lorik Cana som har flest internationella framträdanden med 93 matcher, medan Erjon Bogdani har flest mål med 18.

Slutsats

Polens herrlandslag i fotboll mot Albaniens herrlandslag i fotboll laguppställning har alltid varit en intressant match att följa. Med tanke på tidslinjen och statistiken för båda lagen, kan vi förvänta oss en intensiv och spännande match. Oavsett resultatet, kommer det att vara en fotbollsfest att minnas. Och som alltid, kommer det att vara lagets prestation på planen som avgör vilket lag som kommer att stå som segrare. Så låt oss vänta och se vilket lag som kommer att skriva nästa kapitel i denna fotbollshistoria.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Polens herrlandslag i fotboll mot Albaniens herrlandslag i fotboll laguppställning. Denna FAQ baseras på informationen i artikeln och ger en översikt över de två lagen och deras möten.

Läs också:  wales herrlandslag i fotboll mot irans herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka är några kända spelare i Albaniens herrlandslag i fotboll?

Albaniens herrlandslag i fotboll har flera kända spelare, inklusive Etrit Berisha, Thomas Strakosha, Elseid Hysaj, Mergim Mavraj, Andi Lila, Taulant Xhaka och Bekim Balaj. Lorik Cana har spelat flest internationella matcher för Albanien, med totalt 93 matcher. Erjon Bogdani har gjort flest mål för Albanien, med totalt 18 mål.

Vilka är några kända spelare i Polens herrlandslag i fotboll?

Polens herrlandslag i fotboll har flera kända spelare, inklusive Wojciech Szczęsny, Łukasz Skorupski, Kamil Glik, Jan Bednarek, Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki och Robert Lewandowski. Robert Lewandowski är lagkapten och även den spelare med flest landskamper (138) och flest mål (78) i lagets historia.

Vad är historien om möten mellan Polen och Albanien i fotboll?

Polen har en positiv rekord mot Albanien i deras inbördes matcher. De har vunnit 10 matcher, spelat oavgjort i 3 och förlorat 1. Den första matchen mellan de två lagen ägde rum den 6 november 1949, med Polen som vann med 2-1. Den senaste matchen var den 12 oktober 2021, med Polen som vann med 1-0.

Vad är Albaniens herrlandslags största seger och förlust?

Albaniens herrlandslags största seger var mot Vietnam den 12 februari 2003, med ett resultat på 5-0. Lagets största förlust var mot Ungern den 24 september 1950, med ett resultat på 0-12.

Läs också:  nederländernas herrlandslag i fotboll mot senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik