polens herrlandslag i fotboll mot argentinas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det gäller fotboll är Polen och Argentina två nationer som har en rik historia och starka lag. I denna artikel kommer vi att jämföra de två lagen, deras laguppställning, tidslinje och statistik. Vår huvudfras är ”Polens herrlandslag i fotboll mot Argentinas herrlandslag i fotboll laguppställning”.

Polens herrlandslag i fotboll

Polens herrlandslag i fotboll representeras av Polski Związek Piłki Nożnej och tränas för närvarande av Fernando Santos. Laget har en FIFA-ranking på 22 (december 2022). De har spelat i nio världsmästerskap och har vunnit brons två gånger, 1974 och 1982. 1972 vann laget guld i de Olympiska spelen. I Europamästerskapet har laget deltagit i fyra turneringar, inklusive 2008 och 2016 där de nådde kvartsfinalen.

Polens Laguppställning

Laget leds av lagkapten Robert Lewandowski, som även är den spelare med flest landskamper (138) och flest mål (78) för Polen. Andra framstående spelare i laget inkluderar:

 • Wojciech Szczęsny
 • Łukasz Skorupski
 • Mateusz Wieteska
 • Jan Bednarek
 • Kamil Glik
 • Grzegorz Krychowiak
 • Kamil Grosicki

Argentinas herrlandslag i fotboll

Argentinas herrlandslag i fotboll är ett framgångsrikt lag med tre VM-titlar och 15 Copa América-titlar. Laget har en FIFA-ranking på 2 (december 2022). Lionel Scaloni är förbundskapten och Lionel Messi är lagkapten. Messi är också den spelare som har flest landskamper (171) och flest mål (98) för Argentina.

Argentinas Laguppställning

I laget finns spelare som:

 • Emiliano Martinez
 • Enzo Fernandez
 • Alexis Mac Allister
 • Julián Álvarez
 • Lionel Messi
Läs också:  polens herrlandslag i fotboll mot chiles herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Det finns också noterbara spelare som Gabriel Batistuta, Diego Maradona och Javier Mascherano.

Polen mot Argentina Tidslinje

Polen och Argentina har mött varandra totalt 12 gånger. Argentina har vunnit 7 av dessa matcher, oavgjort 2, och förlorat 3. Den första matchen mellan de två lagen ägde rum den 11 juni 1966, och slutade med ett 1-1 oavgjort i en internationell vänskapsmatch. Den senaste matchen var den 30 november 2022, där Argentina vann med 2-0 i FIFA World Cup.

Polen mot Argentina Statistik

När det gäller statistik har Argentina haft övertaget i de flesta matcher. Noterbara segrar för Argentina inkluderar en 3-1 seger i en internationell vänskapsmatch den 29 maj 1977, och en 2-0 seger i FIFA World Cup den 14 juni 1978. Noterbara förluster för Argentina inkluderar en 3-2 förlust i FIFA World Cup den 15 juni 1974, och en 2-1 förlust i en internationell vänskapsmatch den 28 oktober 1981.

Slutsats

När vi tittar på ”Polens herrlandslag i fotboll mot Argentinas herrlandslag i fotboll laguppställning”, ser vi två starka lag med en rik historia och framstående spelare. Båda lagen har haft sina höjdpunkter och utmaningar genom åren, vilket framgår av deras tidslinje och statistik. Oavsett om du är ett fan av Polen eller Argentina, finns det ingen tvekan om att dessa lag har bidragit mycket till fotbollens värld.

Läs också:  iraks herrlandslag i fotboll mot qatars herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om Polens herrlandslag i fotboll och Argentinas herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras möten genom åren.

Vilka är några framstående spelare i Argentinas herrlandslag?

Argentinas herrlandslag har flera framstående spelare, inklusive Lionel Messi, som är lagkapten och har flest landskamper (171) och flest mål (98) för Argentina. Andra noterbara spelare inkluderar Emiliano Martinez, Enzo Fernandez, Alexis Mac Allister och Julián Álvarez.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Polens herrlandslag?

Polens herrlandslag har spelare som Robert Lewandowski, som är lagkapten och har flest landskamper (138) och flest mål (78) för Polen. Andra spelare i laget inkluderar Wojciech Szczęsny, Łukasz Skorupski, Mateusz Wieteska, Jan Bednarek, Kamil Glik, Grzegorz Krychowiak och Kamil Grosicki.

Hur många gånger har Argentina och Polen mötts i fotboll?

Argentina och Polen har mötts totalt 12 gånger i fotboll. Argentina har vunnit 7 av dessa matcher, spelat oavgjort i 2 och förlorat 3.

När var det senaste mötet mellan Argentina och Polen?

Det senaste mötet mellan Argentina och Polen ägde rum den 30 november 2022, där Argentina vann med 2-0 i FIFA World Cup.

Vilka är några anmärkningsvärda segrar och förluster för Argentina mot Polen?

Några anmärkningsvärda segrar för Argentina inkluderar en 3-1 seger i en vänskapsmatch den 29 maj 1977, och en 2-0 seger i FIFA World Cup den 14 juni 1978. Anmärkningsvärda förluster inkluderar en 3-2 förlust i FIFA World Cup den 15 juni 1974, och en 2-1 förlust i en vänskapsmatch den 28 oktober 1981.

Läs också:  kanadas herrlandslag i fotboll mot uruguays herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik