polens herrlandslag i fotboll mot nederländernas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till internationell fotboll är det få matcher som kan jämföras med spänningen och intensiteten i en match mellan Polens herrlandslag i fotboll och Nederländernas herrlandslag i fotboll. Dessa två lag har en lång historia av konkurrens, med flera minnesvärda matcher och ögonblick. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i laguppställning, tidslinje och statistik för dessa två lag.

Polens herrlandslag i fotboll

Polens herrlandslag i fotboll, även känt som Reprezentacja Polski w piłce nożnej, representerar Polen i fotboll på herrsidan. Laget har haft framgångar både i världsmästerskap och europamästerskap. Den största framgången kom vid OS 1972 då Polen tog guld. Laget har även tagit VM-brons 1974 och 1982. Den nuvarande förbundskaptenen för Polens landslag är Fernando Santos och lagkapten är Robert Lewandowski.

Polens Laguppställning

Den nuvarande spelartruppen för Polens herrlandslag inkluderar spelare som:

  • Wojciech Szczęsny
  • Łukasz Skorupski
  • Kamil Glik
  • Grzegorz Krychowiak
  • Robert Lewandowski

Lewandowski är också den spelare som har flest landskamper för Polen, med 138 matcher, samt flest mål, med 78 mål.

Nederländernas herrlandslag i fotboll

Nederländernas herrlandslag i fotboll, även känt som Oranje, är ett av de mest framstående lagen i internationell fotboll. Laget har deltagit i 11 världsmästerskap, vunnit silver tre gånger och brons en gång. Dessutom har de deltagit i sju olympiska spel, där de vann brons tre gånger. Lagets nuvarande tränare är Ronald Koeman, och lagkaptenen är Virgil van Dijk.

Läs också:  Mexikos herrlandslag i fotboll vs sveriges herrlandslag i fotboll: laguppställning

Nederländernas Laguppställning

Den nuvarande spelartruppen för Nederländernas herrlandslag inkluderar spelare som:

  • Jasper Cillessen
  • Matthijs de Ligt
  • Virgil van Dijk
  • Frenkie de Jong
  • Memphis Depay

Polen mot Nederländerna Tidslinje

Polen och Nederländerna har mötts flera gånger i internationella matcher. Den första matchen ägde rum den 1 maj 1968 och slutade i en 0-0 oavgjord. Den senaste matchen spelades den 22 september 2022, där Nederländerna vann med 2-0 i UEFA Nations League.

Polen mot Nederländerna Statistik

Polen har spelat totalt 19 matcher mot Nederländerna, vunnit 3, spelat oavgjort i 7 och förlorat 9. Nederländernas största seger mot Polen var en 3-0 seger i UEFA European Championship den 15 oktober 1975.

Slutsats

I denna artikel har vi gått igenom Polens herrlandslag i fotboll mot Nederländernas herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik. Vi har sett hur dessa två lag har utvecklats över tid, deras framstående spelare och deras mest minnesvärda matcher.

Polens herrlandslag i fotboll har en rik historia med framstående spelare som Robert Lewandowski, som har flest landskamper och mål för Polen. Nederländernas herrlandslag i fotboll, å andra sidan, har haft en gyllene era på 1970-talet, känd som Clockwork Orange-perioden, med spelare som Johan Cruyff, Ruud Gullit och Marco van Basten.

När det gäller tidslinjen mellan dessa två lag har de mötts flera gånger i internationella matcher, med den senaste matchen som ägde rum den 22 september 2022. I statistiken har Polen spelat totalt 19 matcher mot Nederländerna, vunnit 3, spelat oavgjort i 7 och förlorat 9.

Läs också:  Frankrikes herrlandslag i fotboll mot Danmarks herrlandslag i fotboll laguppställning

I framtiden kommer vi att fortsätta att följa Polens herrlandslag i fotboll och Nederländernas herrlandslag i fotboll, deras laguppställning, tidslinje och statistik för att hålla er uppdaterade om de senaste händelserna och utvecklingen inom internationell fotboll.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Polens herrlandslag i fotboll och Nederländernas herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras möten genom åren. Denna FAQ är baserad på informationen fram till den 22 november 2022.

Vem är förbundskapten för Polens herrlandslag i fotboll?

Förbundskapten för Polens herrlandslag i fotboll är Fernando Santos.

Vem är den mest framstående spelaren i Polens herrlandslag i fotboll?

Robert Lewandowski är den mest framstående spelaren i Polens herrlandslag. Han är också lagkapten och har flest landskamper för Polen, med 138 matcher, samt flest mål, med 78 mål.

Vem är förbundskapten och lagkapten för Nederländernas herrlandslag i fotboll?

Förbundskapten för Nederländernas herrlandslag i fotboll är Ronald Koeman och lagkapten är Virgil van Dijk.

Hur har Polens herrlandslag i fotboll presterat mot Nederländernas herrlandslag i fotboll?

Polen har spelat 19 matcher mot Nederländerna, vunnit 3, spelat oavgjort i 7 och förlorat 9. Den senaste matchen spelades den 22 september 2022, där Nederländerna vann med 2-0 i UEFA Nations League.

Vilka är några av de mest minnesvärda matcherna mellan Polen och Nederländerna?

Några av de mest minnesvärda matcherna inkluderar Polens 2-1 seger i FIFA World Cup den 7 september 1969, Polens 4-1 seger i UEFA European Championship den 10 september 1975, och Polens 2-0 seger över Nederländerna i UEFA European Championship den 2 maj 1979.

Läs också:  Argentinas herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning