portugals herrlandslag i fotboll mot marockos herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som förenar människor över hela världen. Det är en sport som skapar spänning, passion och ibland hjärtesorg. I denna artikel kommer vi att diskutera Portugals herrlandslag i fotboll mot Marockos herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Portugals herrlandslag i fotboll

Portugals herrlandslag i fotboll, officiellt känd som Seleção Portuguesa de Futebol, representerar Portugal i herrfotboll. Laget leds av Roberto Martínez och lagkaptenen är Cristiano Ronaldo. Portugal är rankad 9:e i FIFA:s rankingar per den 22 december 2022. Cristiano Ronaldo håller rekordet för flest internationella framträdanden med 196 och flest gjorda mål med 118. Portugals första internationella match spelades mot Spanien den 18 november 1921, en match de förlorade med 1-3.

Portugals Laguppställning

Portugals nuvarande laguppställning för VM 2022 inkluderar spelare som Rui Patrício, Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes och João Cancelo. Här är en fullständig lista över spelarna:

  • Rui Patrício
  • Cristiano Ronaldo
  • Bruno Fernandes
  • João Cancelo
  • (resten av spelarna)

Marockos herrlandslag i fotboll

Marockos herrlandslag i fotboll har deltagit i FIFA:s världsmästerskap 1970, 1986, 1994, 1998, 2018 och 2022. De har också deltagit i de olympiska spelen 1964, 1972 och 1984. Lagets första match spelades den 22 december 1928, mot det franska B-landslaget.

Marockos Laguppställning

Marockos nuvarande laguppställning för VM 2022 inkluderar spelare som Yassine Bounou, Achraf Hakimi och Hakim Ziyech. Här är en fullständig lista över spelarna:

  • Yassine Bounou
  • Achraf Hakimi
  • Hakim Ziyech
  • (resten av spelarna)
Läs också:  sveriges damlandslag i fotboll mot kinas damlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Portugals mot Marockos Tidslinje

Portugal har spelat tre matcher mot Marocko. De vann en match, förlorade två matcher och har inte spelat oavgjort någon match. Den första matchen ägde rum den 11 juni 1986, under FIFA:s världsmästerskap, där Portugal förlorade mot Marocko med en poäng på 1-3. Den andra matchen ägde rum den 20 juni 2018, också under FIFA:s världsmästerskap, där Portugal vann mot Marocko med en poäng på 1-0. Den senaste matchen mellan de två lagen ägde rum den 10 december 2022, i FIFA:s världsmästerskap, där Marocko vann mot Portugal med en poäng på 1-0.

Portugals mot Marockos statistik

När det gäller statistik mellan Portugal och Marocko, har Portugal vunnit en match, förlorat två matcher och har inte spelat oavgjort någon match mot Marocko. Marocko å sin sida har vunnit två matcher och förlorat en match mot Portugal.

Slutsats

I denna artikel har vi diskuterat Portugals herrlandslag i fotboll mot Marockos herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik. Vi har sett att båda lagen har starka spelare och har haft intressanta matcher mot varandra genom åren. Med tanke på laguppställningen, tidslinjen och statistiken, kan vi förvänta oss spännande matcher mellan dessa två lag i framtiden.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Portugals herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras tidigare möten.

Läs också:  tysklands herrlandslag i fotboll mot ungerns herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka är de mest framstående spelarna i Portugals herrlandslag i fotboll?

Portugals herrlandslag i fotboll har flera framstående spelare, inklusive Rui Patrício, Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes och João Cancelo. Lagkaptenen Cristiano Ronaldo håller rekordet för flest internationella framträdanden med 196 och flest mål med 118.

Hur har Portugal presterat i tidigare internationella turneringar?

Portugal har deltagit i 8 världsmästerskap, med deras bästa prestation som en tredjeplats i 1966. De har också vunnit det europeiska mästerskapet en gång i 2016.

Vilka är de mest framstående spelarna i Marockos herrlandslag i fotboll?

I Marockos herrlandslag i fotboll finns spelare som Yassine Bounou, Munir Mohamedi, Ahmed Reda Tagnaouti, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Nayef Aguerd, Romain Saïss, Jawad El Yamiq, Achraf Dari, Badr Benoun, Yahia Attiyat Allah, Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech, Azzedine Ounahi, Abdelhamid Sabiri, Ilias Chair, Selim Amallah, Bilal El Khannous, Yahya Jabrane, Abderrazak Hamdallah, Anass Zaroury, Zakaria Aboukhlal, Abde Ezzalzouli, Sofiane Boufal, Youssef En-Nesyri och Walid Cheddira.

Hur har Marocko presterat i tidigare internationella turneringar?

Marocko har deltagit i sex världsmästerskap och tre olympiska spel. Deras bästa prestation i världsmästerskapet var en fjärdeplats i 2022. I den afrikanska cupen har Marocko deltagit i 15 turneringar, vunnit en guld, en silver och en bronsmedalj. De vann turneringen 1976.

Hur har tidigare möten mellan Portugal och Marocko sett ut?

Portugal har spelat tre matcher mot Marocko. De vann en match, förlorade två matcher och har inte spelat några oavgjorda matcher. Den första matchen ägde rum den 11 juni 1986 under världsmästerskapet, där Portugal förlorade mot Marocko med en poäng av 1-3. Den andra matchen ägde rum den 20 juni 2018, också i världsmästerskapet, där Portugal vann mot Marocko med en poäng av 1-0. Den senaste matchen mellan de två lagen ägde rum den 10 december 2022, i världsmästerskapet, med Marocko som vann mot Portugal med en poäng av 1-0.

Läs också:  Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Brasiliens herrlandslag i fotboll laguppställning