qatars herrlandslag i fotboll mot senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

I den här artikeln kommer vi att utforska två av de mest spännande lagen i internationell fotboll: Qatars herrlandslag i fotboll och Senegals herrlandslag i fotboll. Vi kommer att dyka in i deras laguppställning, historik och statistik för att ge en djupgående förståelse för dessa två lag inför deras kommande möte.

Qatars herrlandslag i fotboll

Qatars herrlandslag i fotboll, som för närvarande leds av Carlos Queiroz, har blivit en kraft att räkna med på internationell nivå. Laget, som är anslutet till Qatar Football Association, ligger på 60:e plats i FIFA:s ranking från december 2022. Lagets mest framstående spelare inkluderar kaptenen Hassan Al-Haydos, som har flest framträdanden för Qatar med 172 landskamper, samt Mansour Muftah och Almoez Ali, som båda har gjort 42 mål.

Qatars Laguppställning

Lagets nuvarande trupp för VM 2022 inkluderar spelare som Saad Al Sheeb, Ró-Ró, Abdelkarim Hassan, Boualem Khoukhi och Akram Afif. Truppen består av spelare från olika klubbar i Qatar, inklusive Al-Sadd, Al-Duhail och Al-Gharafa.

Senegals herrlandslag i fotboll

Senegals herrlandslag i fotboll, även kända som Lejonen från Teranga, leds av Aliou Cissé och har Kalidou Koulibaly som lagkapten. Laget, som är anslutet till Senegals fotbollsförbund, ligger på 19:e plats i FIFA:s ranking från december 2022. Några av de mest framstående spelarna i den nuvarande truppen inkluderar målvakterna Seny Dieng, Édouard Mendy och Alfred Gomis, försvararna Formose Mendy, Kalidou Koulibaly, Pape Abou Cissé och Moussa N’Diaye, mittfältarna Idrissa Gueye, Nampalys Mendy och Cheikhou Kouyaté, samt anfallarna Nicolas Jackson, Boulaye Dia, Ismaïla Sarr, Famara Diédhiou och Bamba Dieng.

Läs också:  frankrikes herrlandslag i fotboll mot england: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Senegals Laguppställning

Laget har deltagit i tre VM-turneringar, med en kvartsfinalplats 2002 som bästa resultat. De har också tävlat i 16 Afrikanska mästerskap, där de vann titeln 2021 och blev tvåa 2002 och 2019.

Qatars mot Senegals Tidslinje

Qatar och Senegal har bara mötts en gång tidigare. Matchen ägde rum den 25 november 2022, och Senegal gick segrande ur striden med en slutresultat på 3-1 i VM-tävlingen.

Qatars mot Senegals Statistik

När det gäller statistik, har Qatar deltagit i Olympiska spelen en gång och AFC Asian Cup tio gånger. De vann AFC Asian Cup 2019 och West Asian Football Championship 2014. Qatar har också deltagit i Gulf Cup 24 gånger, vunnit det tre gånger och blivit tvåa fyra gånger.

Å andra sidan har Senegal deltagit i tre VM-turneringar, med deras bästa prestation som en kvartsfinalplats 2002. De har också tävlat i 16 Afrikanska mästerskap, vunnit titeln en gång 2021 och blivit tvåa två gånger 2002 och 2019.

Slutsats

När vi nu har tittat på Qatars herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, kan vi se att båda lagen har en stark historia och framstående spelare. Det är svårt att förutse utfallet av deras kommande match, men med tanke på deras tidigare prestationer och nuvarande laguppställningar, kommer det säkert att bli en match att minnas.

Läs också:  argentinas herrlandslag i fotboll mot nederländernas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Det är viktigt att komma ihåg att laguppställningar kan förändras över tid, och den information som presenteras här är baserad på den mest aktuella informationen tillgänglig vid tidpunkten för skrivandet. För de senaste uppdateringarna om laguppställning, statistik och tidslinje, rekommenderar vi att du konsulterar tillförlitliga sportnyhetskällor eller de officiella webbplatserna för de respektive fotbollsförbunden.

Oavsett resultatet av deras kommande match, kommer Qatars herrlandslag i fotboll och Senegals herrlandslag i fotboll att fortsätta att vara två av de mest spännande lagen att följa på internationell nivå. Vi ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda för dessa två lag.

H2: Vanliga frågor och svar

I det här avsnittet kommer vi att svara på några vanliga frågor om laguppställningen för Qatars herrlandslag i fotboll och Senegals herrlandslag i fotboll. Denna information är baserad på de aktuella Wikipedia-sidorna för respektive lag och kan komma att ändras över tid.

H3: Vem är tränaren för Senegals herrlandslag i fotboll?

Aliou Cissé är för närvarande tränare för Senegals herrlandslag i fotboll.

H3: Vilka är några framstående spelare i Senegals herrlandslag i fotboll?

Några framstående spelare i Senegals herrlandslag i fotboll inkluderar Seny Dieng, Édouard Mendy, Alfred Gomis, Formose Mendy, Kalidou Koulibaly, Pape Abou Cissé, Moussa N’Diaye, Idrissa Gueye, Nampalys Mendy, Cheikhou Kouyaté, Nicolas Jackson, Boulaye Dia, Ismaïla Sarr, Famara Diédhiou och Bamba Dieng.

Läs också:  belgiens herrlandslag i fotboll mot egyptens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

H3: Vem är tränaren för Qatars herrlandslag i fotboll?

Carlos Queiroz är för närvarande tränare för Qatars herrlandslag i fotboll.

H3: Vilka är några framstående spelare i Qatars herrlandslag i fotboll?

Några framstående spelare i Qatars herrlandslag i fotboll inkluderar Saad Al Sheeb, Ró-Ró, Abdelkarim Hassan, Boualem Khoukhi och Akram Afif.

H3: Har Qatar och Senegal spelat mot varandra tidigare?

Ja, Senegal har spelat mot Qatar en gång tidigare. Matchen ägde rum den 25 november 2022, och Senegal vann med en poängsiffra på 3-1 i FIFA World Cup-tävlingen.