saudiarabiens herrlandslag i fotboll mot iraks herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara ett spel. Det är en passion, en livsstil och en kärlek som förenar människor över hela världen. I den här artikeln kommer vi att dyka in i en spännande match mellan Saudiarabiens herrlandslag i fotboll och Iraks herrlandslag i fotboll. Vi kommer att diskutera laguppställning, tidslinje och statistik för dessa två lag.

Saudiarabiens herrlandslag i fotboll

Saudiarabiens herrlandslag i fotboll, även känt som Saudiarabiens fotbollslandslag, är det nationella fotbollslaget för Saudiarabien. Laget representeras av Saudiarabiens fotbollsförbund och tillhör AFC (Asien) som federation. Laget har deltagit i sex världsmästerskap och har även deltagit i flera asiatiska mästerskap och andra regionala turneringar. Laget har vunnit Asiatiska cupen tre gånger och har även nått finalen tre gånger.

Saudiarabiens Laguppställning

Saudiarabiens herrlandslag i fotboll har en stark laguppställning med spelare som Mohammed Al Rubaie, Mohammed Al-Owais, Nawaf Al-Aqidi, Sultan Al-Ghannam, Abdullah Madu, Abdulelah Al-Amri, Ali Al-Bulaihi, Mohammed Al-Breik, Saud Abdulhamid, Yasser Al-Shahrani, Hassan Tambakti, Salman Al-Faraj, Abdulellah Al-Malki, Salem Al-Dawsari, Abdullah Otayf, Ali Al-Hassan, Sami Al-Najei, Nawaf Al-Abed, Hattan Bahebri, Abdulrahman Al-Aboud, Mohamed Kanno, Nasser Al-Dawsari, Riyadh Sharahili, Firas Al-Buraikan, Saleh Al-Shehri och Haitham Asiri.

Iraks herrlandslag i fotboll

Iraks herrlandslag i fotboll, även känt som Lejonen från Mesopotamien, är Iraks nationella lag och styrs av det irakiska fotbollsförbundet (IFA). Laget vann AFC Asian Cup 2007. De har deltagit i olika turneringar, inklusive FIFA World Cup, där de spelade i en turnering 1986. De har också deltagit i de asiatiska spelen, Gulf Cup, Arab Cup och West Asian Games, och har haft framgång i vissa av dessa tävlingar.

Läs också:  jordaniens herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Iraks Laguppställning

Iraks herrlandslag i fotboll har en stark laguppställning med spelare som Jalal Hassan, Mohammed Hameed, Ali Adnan Kadhim, Ahmed Yasin och Younis Mahmoud. Laget har stått inför utmaningar under de senaste åren på grund av politisk instabilitet och problem inom det irakiska fotbollsförbundet.

Saudiarabien mot Irak Tidslinje

Saudiarabien och Irak har mött varandra flera gånger genom åren. De har spelat mot varandra i olika turneringar, inklusive FIFA World Cup, AFC Asian Cup, Gulf Cup, Arab Cup och West Asian Games. Saudiarabien har vunnit 11 matcher, spelat oavgjort i 7 och förlorat 18 mot Irak.

Saudiarabien mot Irak Statistik

Saudiarabien och Irak har en intressant statistik när det gäller deras matcher mot varandra. Saudiarabien har vunnit 11 matcher, spelat oavgjort i 7 och förlorat 18 mot Irak. Irak har en stark statistik med en FIFA-ranking på 68 (från 22 december 2022), med Younis Mahmoud som mest caps (148 caps) och Hussein Saeed som toppscorer (78 mål). Saudiarabien har för närvarande en FIFA-ranking på 49 (22 december 2022), med Mohamed Al-Deayea som har spelat flest landskamper med 178, och Majed Abdullah, som är lagets bästa målskytt med 72 mål.

Slutsats

I denna artikel har vi diskuterat laguppställning, tidslinje och statistik för Saudiarabiens herrlandslag i fotboll mot Iraks herrlandslag i fotboll. Vi har sett att båda lagen har starka spelare och har haft framgångar i olika turneringar. Vi har också sett att de har mött varandra flera gånger, med Saudiarabien som vinner 11 matcher, spelar oavgjort i 7 och förlorar 18 mot Irak. Detta visar att varje match mellan dessa två lag är spännande och oförutsägbar. Oavsett resultatet är det säkert att säga att fotbollsfans över hela världen ser fram emot att se dessa två lag mötas på fotbollsplanen.

Läs också:  serbiens herrlandslag i fotboll mot brasiliens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

I det här avsnittet kommer vi att svara på några vanliga frågor om Saudiarabiens herrlandslag i fotboll och Iraks herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras möten genom åren.

Vilken är FIFA-rankingen för Iraks och Saudiarabiens herrlandslag i fotboll?

Iraks herrlandslag i fotboll har en FIFA-ranking på 68 (från och med den 22 december 2022), medan Saudiarabiens herrlandslag i fotboll har en FIFA-ranking på 49 (från och med den 22 december 2022).

Vilka är de mest framstående spelarna i Iraks och Saudiarabiens herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna som har representerat Iraks herrlandslag i fotboll inkluderar Ammo Baba, Adnan Dirjal, Ahmad Radhi, Basil Gorgis, Falah Hassan, Hussein Saeed, och Thamir Yousif. För Saudiarabien, inkluderar dessa Mohamed Al-Deayea, som har spelat flest landskamper med 178, och Majed Abdullah, som är lagets bästa målskytt med 72 mål.

Vilka turneringar har Iraks och Saudiarabiens herrlandslag i fotboll deltagit i?

Iraks herrlandslag i fotboll har deltagit i olika turneringar, inklusive FIFA World Cup, AFC Asian Cup, Asian Games, Gulf Cup, Arab Cup och West Asian Games. Saudiarabiens herrlandslag i fotboll har deltagit i sex världsmästerskap, flera asiatiska mästerskap och andra regionala turneringar som Gulf Cup.

Hur har mötena mellan Iraks och Saudiarabiens herrlandslag i fotboll sett ut historiskt?

I den historiska statistiken mellan Saudiarabien och Irak, har Saudiarabien vunnit 11 matcher, spelat 7 oavgjorda och förlorat 18.

Läs också:  frankrikes herrlandslag i fotboll mot argentinas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik