serbiens herrlandslag i fotboll mot brasiliens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till internationell fotboll, är det få matcher som kan jämföras med spänningen och intensiteten i en match mellan Serbiens herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll. Dessa två lag har en rik historia och har producerat några av de mest minnesvärda ögonblicken i sporten. I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på laguppställningen, tidslinjen och statistiken för dessa två mäktiga lag.

Serbiens herrlandslag i fotboll

Serbiens herrlandslag i fotboll, även känt som ”Orlovi” (Örnarna), har en stolt tradition inom fotbollen. Laget, som representeras av Serbiens fotbollsförbund, har haft en rad framstående spelare genom åren. Lagets nuvarande tränare är Dragan Stojković, och lagkaptenen är Dušan Tadić.

Serbiens Laguppställning

Laget består av en mängd talangfulla spelare, inklusive:

 • Marko Dmitrović
 • Stefan Mitrović
 • Filip Kostić
 • Dušan Tadić
 • Aleksandar Mitrović

Av dessa spelare är det värt att notera Aleksandar Mitrović, som är lagets främsta målgörare genom tiderna med 46 mål.

Brasiliens herrlandslag i fotboll

Brasiliens herrlandslag i fotboll är det mest framgångsrika landslaget i fotbollens historia. De har vunnit fem VM-titlar och har deltagit i varje VM-turnering sedan starten. Laget, som leds av förbundskapten Carlo Ancelotti, har producerat några av de största namnen inom fotbollen, inklusive Pelé, Garrincha och Zico.

Brasiliens Laguppställning

Lagets nuvarande trupp inkluderar:

 • Alisson
 • Danilo
 • Thiago Silva
 • Marquinhos
 • Casemiro
 • Neymar
 • Gabriel Jesus
Läs också:  brasiliens herrlandslag i fotboll mot tunisiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Neymar är särskilt framstående, med sin otroliga skicklighet och förmåga att göra mål.

Serbien mot Brasilien Tidslinje

Serbien och Brasilien har mötts tre gånger i historien. Den första matchen ägde rum den 6 juni 2014, med Brasilien som vann med 1-0 i en internationell vänskapsmatch. Den andra matchen ägde rum den 27 juni 2018, under FIFA:s världsmästerskap, där Brasilien återigen vann med 2-0. Det senaste mötet skedde den 24 november 2022, i FIFA:s världsmästerskap, och Brasilien segrade med 2-0.

Serbien mot Brasilien Statistik

När det gäller statistiken har Brasilien haft övertaget i de tidigare mötena. De har vunnit alla tre matcher mot Serbien, med en total poängskillnad på 5-0. Serbien har dock visat prov på starkt spel och har potential att utmana Brasilien i framtida matcher.

Slutsats

När vi tittar på ”Serbiens herrlandslag i fotboll mot Brasiliens herrlandslag i fotboll laguppställning”, ser vi två lag med rik historia och otrolig talang. Båda lagen har spelare som kan förändra spelets gång, och det är alltid en spännande upplevelse när de möts på planen.

När det gäller ”tidslinjen”, har Brasilien haft övertaget i de tidigare mötena. Men som vi alla vet, kan fotboll vara oförutsägbart, och det är alltid möjligt att Serbien kan vända på statistiken i framtida matcher.

När det gäller ”statistik”, har Brasilien dominerat i de tidigare mötena. Men Serbien har visat prov på starkt spel och har potential att utmana Brasilien i framtida matcher.

Läs också:  Brasiliens herrlandslag i fotboll mot Serbiens herrlandslag i fotboll laguppställning

Oavsett utfallet, kan vi förvänta oss en spännande match när dessa två lag möts igen. Och med så mycket talang på båda sidor, kommer det utan tvekan att bli en match att minnas.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att utforska några av de mest ställda frågorna om Serbiens herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras möten. Denna information är baserad på de senaste tillgängliga data och kan vara till hjälp för att förstå de viktigaste aspekterna av dessa två framstående fotbollslag.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Brasiliens herrlandslag i fotboll?

Brasiliens herrlandslag i fotboll inkluderar kända spelare som Alisson, Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Casemiro, Neymar och Gabriel Jesus, bland andra. Den mest erfarna spelaren i landslaget är Cafu med 142 landskamper.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Serbiens herrlandslag i fotboll?

Serbiens herrlandslag i fotboll inkluderar spelare som Marko Dmitrović, Stefan Mitrović, Filip Kostić, Dušan Tadić och Aleksandar Mitrović. Den mest kappade spelaren i lagets historia är Branislav Ivanović med 105 framträdanden, medan den främsta målskytten genom tiderna är Aleksandar Mitrović med 46 mål.

Hur har Serbien och Brasilien presterat mot varandra historiskt sett?

I huvud-till-huvud-posterna mellan Brasilien och Serbien har Brasilien vunnit alla tre matcher mot Serbien. Det senaste mötet ägde rum den 24 november 2022, i FIFA:s världsmästerskap, och Brasilien segrade med en 2-0 vinst.

Läs också:  belgiens herrlandslag i fotboll mot sveriges herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka är några av de största prestationerna för Brasiliens herrlandslag i fotboll?

Brasiliens herrlandslag i fotboll är det mest framgångsrika landslaget genom att ha vunnit fem VM-titlar (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) och nio titlar i Copa América (1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999, 2004, 2007, 2019). De är också det enda landslaget som har deltagit i samtliga VM-turneringar.

Vilka är några av de största prestationerna för Serbiens herrlandslag i fotboll?

Serbiens herrlandslag i fotboll, även kända som ”Orlovi” (Örnarna), har deltagit i tre VM-turneringar. Den största vinsten i lagets historia var en 6-1 seger mot Azerbajdzjan 2007, Bulgarien 2008, Rumänien 2009, Wales 2012 och Ryssland 2020.