sveriges damlandslag i fotboll mot frankrikes damlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som har förenat nationer och skapat hjältar. När Sveriges damlandslag i fotboll möter Frankrikes damlandslag i fotboll, blir det en match som ingen vill missa. I denna artikel kommer vi att dyka ner i laguppställningen, tidslinjen och statistiken för dessa två framstående lag.

Sveriges damlandslag i fotboll

Sveriges damlandslag i fotboll, även känt som det svenska damlandslaget, representerar Sverige i fotboll på damsidan. Laget har haft framgångar både på nationell och internationell nivå. De har vunnit flera priser, inklusive silver i Världsmästerskapet 2003 och brons i 1991, 2011, och 2019. De har också vunnit silver i Olympiska spelen 2016 och 2020.

Sveriges damlandslag i fotboll Laguppställning

Den nuvarande laguppställningen för Sveriges damlandslag i fotboll är imponerande. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

 • Zećira Mušović
 • Jonna Andersson
 • Linda Sembrant
 • Sofia Jakobsson
 • Stina Blackstenius
 • Caroline Seger

Dessa spelare har visat exceptionell talang och skicklighet på planen, och de är en stor del av lagets framgång.

Frankrikes damlandslag i fotboll

Frankrikes damlandslag i fotboll, även känt som ”Les Bleues”, representerar Frankrike i damfotboll. De är för närvarande rankade som nummer 5 i FIFA:s ranking. De har deltagit i flera stora turneringar, inklusive fem Världsmästerskap och två Olympiska spel. Deras största seger var en 14-0 seger mot Algeriet 1998 och Bulgarien 2013.

Frankrikes damlandslag i fotboll Laguppställning

Den nuvarande laguppställningen för Frankrikes damlandslag i fotboll inkluderar några av de mest talangfulla spelarna i världen. Några av de mest framstående inkluderar:

 • Wendie Renard
 • Eugénie Le Sommer
 • Sakina Karchaoui
 • Grace Geyoro
 • Kadidiatou Diani
Läs också:  ecuadors herrlandslag i fotboll mot senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Dessa spelare har visat enastående talang och bidragit mycket till lagets framgång.

Sveriges damlandslag i fotboll mot Frankrikes damlandslag i fotboll Tidslinje

Sverige och Frankrike har mötts flera gånger genom åren. Den första registrerade matchen mellan Frankrike och Sverige ägde rum den 10 november 1935, med Frankrike som vann med 2-0 i en internationell vänskapsmatch. Den senaste matchen mellan de två lagen ägde rum den 17 november 2020, med Frankrike som vann med 4-2 i UEFA Nations League.

Sveriges damlandslag i fotboll mot Frankrikes damlandslag i fotboll Statistik

När det kommer till statistik mellan Sverige och Frankrike, visar det att Frankrike har vunnit 12 matcher, spelat oavgjort i 5, och förlorat 6. Detta visar att matcherna mellan dessa två lag alltid är spännande och oförutsägbara.

Slutsats

När vi tittar på Sveriges damlandslag i fotboll mot Frankrikes damlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, ser vi två lag som är starka och skickliga. Deras möten på planen har alltid varit spännande och oförutsägbara, vilket gör varje match mellan dem till en måste-se händelse för fotbollsfans över hela världen.

Oavsett resultatet, är det säkert att säga att både Sverige och Frankrike har några av de bästa damlandslagen i fotboll i världen. Med deras talangfulla spelare och starka laganda, kommer de att fortsätta att göra sina länder stolta på fotbollsplanen. Vi ser fram emot att se fler spännande matcher mellan dessa två lag i framtiden.

Läs också:  Portugals herrlandslag i fotboll mot Uruguays herrlandslag i fotboll laguppställning

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att behandla några vanliga frågor om Sveriges damlandslag i fotboll och Frankrikes damlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras möten på fotbollsplanen. Vi kommer att ta upp allt från lagens nuvarande spelare till deras historiska prestationer.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Frankrikes damlandslag i fotboll?

Frankrikes damlandslag i fotboll har flera framstående spelare, inklusive Wendie Renard, som för närvarande är lagkapten och har gjort 144 framträdanden för det nationella laget. Andra nyckelspelare inkluderar Eugénie Le Sommer, som har gjort 90 mål i sin internationella karriär, och Sakina Karchaoui, Grace Geyoro och Kadidiatou Diani.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Sveriges damlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Sveriges damlandslag i fotboll inkluderar lagkaptenen Caroline Seger, som har flest landskamper (233) för laget, och Lotta Schelin, som har flest mål (88). Andra viktiga spelare inkluderar Zećira Mušović, Jonna Andersson, Linda Sembrant, Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius.

Vilka är tränarna för de båda lagen?

Hervé Renard är för närvarande tränare för Frankrikes damlandslag i fotboll. Han tog över laget 2017 efter Corinne Diacre. För Sveriges damlandslag i fotboll är Peter Gerhardsson förbundskapten.

Hur har de två lagen presterat mot varandra historiskt?

Det totala resultatet mellan Frankrike och Sverige visar att Frankrike har vunnit 12 matcher, spelat oavgjort i 5 och förlorat 6. Den första registrerade matchen mellan Frankrike och Sverige ägde rum den 10 november 1935, med Frankrike som vann med 2-0 i en internationell vänskapsmatch. Den senaste matchen mellan de två lagen ägde rum den 17 november 2020, med Frankrike som vann med 4-2 i UEFA Nations League.

Läs också:  Schweiz herrlandslag i fotboll vs kameruns herrlandslag i fotboll: laguppställning