sveriges damlandslag i fotboll mot kinas damlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Det är alltid spännande när två stora fotbollsnationer möts på planen, och det blir ännu mer intressant när det handlar om damlandslag. I denna artikel kommer vi att titta närmare på Sveriges damlandslag i fotboll mot Kinas damlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Sveriges Damlandslag i Fotboll

Sveriges damlandslag i fotboll har en lång och framstående historia. Laget spelade sin första landskamp den 25 augusti 1973 mot Finland, och matchen slutade oavgjort 0-0. Sedan dess har laget haft framgångar både nationellt och internationellt. De har deltagit i åtta världsmästerskap och har som bäst nått en andraplats (2003) och tre tredjeplatser (1991, 2011, 2019). Dessutom har de deltagit i sju olympiska spel och har vunnit två silvermedaljer (2016, 2020).

Sveriges Damlandslag Laguppställning

Laget leds av förbundskapten Peter Gerhardsson och inkluderar framstående spelare som Zećira Mušović, Jonna Andersson, Linda Sembrant, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius och Caroline Seger. Här är den nuvarande laguppställningen:

  • Zećira Mušović
  • Jonna Andersson
  • Linda Sembrant
  • Kosovare Asllani
  • Sofia Jakobsson
  • Stina Blackstenius
  • Caroline Seger

Kinas Damlandslag i Fotboll

Kinas damlandslag i fotboll, som representeras av Kinas fotbollsförbund, har också en imponerande historia. Laget, som leds av Shui Qingxia, har deltagit i åtta FIFA Women’s World Cup-turneringar, med deras bästa resultat som en silvermedalj i 1999. De har också deltagit i sex olympiska spel, där de vann en silvermedalj i 1996.

Läs också:  jordaniens herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Kinas Damlandslag Laguppställning

Laget består av talangfulla spelare som Wu Haiyan, Wang Shuang och Wang Shanshan. Här är den nuvarande laguppställningen:

  • Wu Haiyan
  • Wang Shuang
  • Wang Shanshan

Sveriges Damlandslag mot Kinas Damlandslag Tidslinje

De två lagen har mötts flera gånger i historien. En av de mest minnesvärda matcherna ägde rum den 12 februari 2001, i en internationell vänskapsmatch. Matchen slutade oavgjort med en poängsumma på 2-2. En annan match mellan de två lagen ägde rum den 17 februari 2001, i King’s Cup, där Sverige vann med en poängsumma på 3-0. En mer nylig match mellan lagen ägde rum den 6 september 2012, i en internationell vänskapsmatch, och Sverige vann med en poängsumma på 1-0.

Sveriges Damlandslag mot Kinas Damlandslag Statistik

När det kommer till statistik mellan de två lagen, har Kinas damlandslag spelat totalt tre matcher mot Sverige, med inga vinster, en oavgjort och två förluster. Å andra sidan har Sverige haft en starkare prestation, med två vinster och en oavgjort.

Slutsats

Fotboll är en sport som ständigt förändras och utvecklas, och det är alltid spännande att se hur olika lag presterar mot varandra. När det gäller Sveriges damlandslag i fotboll mot Kinas damlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, kan vi se att båda lagen har starka spelare och har haft framstående prestationer i det förflutna. Det kommer att bli intressant att se hur de fortsätter att utvecklas och presterar i framtida matcher.

Läs också:  Sydkoreas herrlandslag i fotboll mot Portugals herrlandslag i fotboll laguppställning

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om matchen mellan Sveriges damlandslag i fotboll och Kinas damlandslag i fotboll. Vi kommer att fokusera på laguppställningen och viktiga detaljer kring matchen.

Vilka är några framstående spelare i Kinas damlandslag i fotboll?

Kinas damlandslag i fotboll har flera framstående spelare, inklusive Wu Haiyan, Wang Shuang och Wang Shanshan. Wu Haiyan är lagkapten och en av de mest erfarna spelarna.

Vilka är några framstående spelare i Sveriges damlandslag i fotboll?

Några framstående spelare i Sveriges damlandslag inkluderar Zećira Mušović, Jonna Andersson, Linda Sembrant, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius och Caroline Seger. Caroline Seger har flest landskamper för Sverige med 233 matcher.

Hur har Kinas damlandslag presterat i tidigare turneringar?

Kinas damlandslag i fotboll hade sin bästa period under slutet av 1990-talet. De slutade fyra i FIFA:s dam-VM 1995 och vann silvermedaljer i OS 1996 och i FIFA:s dam-VM 1999. Laget har deltagit i totalt åtta FIFA:s dam-VM-turneringar och sex OS-turneringar.

Hur har Sveriges damlandslag presterat i tidigare turneringar?

Sveriges damlandslag har haft framgångar både nationellt och internationellt. De har spelat i åtta världsmästerskap och har som bäst nått en andraplats (2003) och tre tredjeplatser (1991, 2011, 2019). Laget har också deltagit i sju olympiska spel och har vunnit två silvermedaljer (2016, 2020).

Läs också:  portugals herrlandslag i fotboll mot nigerias herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Hur har matcherna mellan Sveriges damlandslag och Kinas damlandslag slutat tidigare?

Det har varit flera matcher mellan Sveriges damlandslag och Kinas damlandslag. Den senaste matchen ägde rum den 6 september 2012, där Sverige vann med 1-0. Totalt har Kinas damlandslag spelat tre matcher mot Sverige, med inga vinster, en oavgjord och två förluster.