sydkoreas herrlandslag i fotboll mot brasiliens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som förenar nationer och skapar spänning som få andra händelser kan. I denna artikel ska vi djupdyka i två av världens mest framstående fotbollslag: Sydkoreas herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att granska deras laguppställning, tidslinje och statistik.

Sydkoreas herrlandslag i fotboll

Sydkoreas herrlandslag i fotboll, även kända som Taegeuk-krigarna och Asiens tigrar, representerar Republiken Korea (Sydkorea) i internationell fotboll. Laget har en imponerande historia med deltagande i 11 världsmästerskap och en fjärdeplats som bästa resultat i VM 2002. De mest erfarna spelarna i landslaget är Cha Bum-kun och Hong Myung-bo, som båda har spelat 136 landskamper.

Sydkoreas Laguppställning

Sydkoreas laguppställning är fylld med talang och erfarenhet. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

 • Cha Bum-kun
 • Park Ji-sung
 • Lee Young-pyo
 • Park Chu-young
 • Son Heung-min

Dessa spelare har alla gjort betydande bidrag till lagets framgångar och fortsätter att vara viktiga delar av laget.

Brasiliens herrlandslag i fotboll

Brasiliens herrlandslag i fotboll är känt över hela världen för sin sambafotboll och tekniska skicklighet. Laget är det mest framgångsrika landslaget genom tiderna med fem VM-titlar och nio titlar i Copa América. De mest framstående spelarna genom tiderna inkluderar Pelé, Cafu, Neymar, Ronaldinho, Ronaldo och Romário.

Brasiliens Laguppställning

Brasiliens laguppställning är lika imponerande som deras fotbollshistoria. Några av de mest framstående spelarna i den nuvarande truppen inkluderar:

 • Alisson
 • Danilo
 • Thiago Silva
 • Marquinhos
 • Casemiro
 • Neymar
 • Gabriel Jesus
Läs också:  Portugals herrlandslag i fotboll mot Liechtensteins herrlandslag i fotboll laguppställning

Dessa spelare representerar en blandning av ung talang och erfarenhet, vilket gör Brasilien till ett av de mest farliga lagen i världsfotbollen.

Sydkorea mot Brasilien Tidslinje

Sydkorea och Brasilien har mötts flera gånger i internationell fotboll. De mest minnesvärda matcherna inkluderar:

 • 12 Aug 1995: Sydkorea mot Brasilien (Resultat: 0-1)
 • 28 Mar 1999: Sydkorea mot Brasilien (Resultat: 1-0)
 • 20 Nov 2002: Sydkorea mot Brasilien (Resultat: 2-3)
 • 02 Jun 2022: Sydkorea mot Brasilien (Resultat: 1-5)

Dessa matcher har varit spännande och ofta avgjorts med endast ett mål.

Sydkorea mot Brasilien Statistik

När det gäller statistik mellan Sydkorea och Brasilien har Brasilien vunnit 7 matcher, förlorat 1 match och det har inte varit några oavgjorda matcher. Sydkorea har gjort 5 mål mot Brasilien medan Brasilien har gjort 18 mål mot Sydkorea.

Slutsats

Sammanfattningsvis har vi sett att både Sydkoreas herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll har en rik historia och en stark laguppställning. Båda lagen har haft framstående spelare som har bidragit till deras framgångar.

När vi tittar på tidslinjen för deras möten, kan vi se att Brasilien har haft övertaget, men Sydkorea har visat att de kan utmana och besegra dem.

Statistiken visar att Brasilien har haft övertaget i mål, men det är viktigt att notera att fotboll är en sport där allt kan hända.

Läs också:  Marockos herrlandslag i fotboll vs kroatiens herrlandslag i fotboll: laguppställning

I slutändan är det klart att en match mellan Sydkoreas herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll är en spännande händelse för alla fotbollsälskare. Med starka laguppställningar, en intressant tidslinje och spännande statistik att följa, är det säkert att en sådan match kommer att vara en minnesvärd upplevelse.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Sydkoreas herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll. Denna FAQ fokuserar på laguppställningar, historiska framgångar och framstående spelare.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Brasiliens herrlandslag i fotboll?

Brasiliens mest framstående spelare genom tiderna inkluderar Pelé, Cafu, Neymar, Ronaldinho, Ronaldo och Romário. Nuvarande truppen inför VM 2022 inkluderar spelare som Alisson, Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Casemiro, Neymar och Gabriel Jesus.

Vilka stora framgångar har Brasiliens herrlandslag i fotboll haft?

Brasilien är det mest framgångsrika fotbollslandslaget genom tiderna med fem VM-titlar (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) och nio titlar i Copa América.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Sydkoreas herrlandslag i fotboll?

De mest erfarna spelarna i Sydkoreas herrlandslag är Cha Bum-kun och Hong Myung-bo, som har spelat 136 landskamper vardera. Cha Bum-kun är också lagets främsta målskytt med 58 mål. Andra kända spelare inkluderar Park Ji-sung, Lee Young-pyo, Park Chu-young och Son Heung-min.

Vilka stora framgångar har Sydkoreas herrlandslag i fotboll haft?

Sydkorea har deltagit i 11 världsmästerskap och nådde som bäst fjärde plats i turneringen 2002. I asiatiska mästerskapet har Sydkorea vunnit guld två gånger (1956, 1960), silver fyra gånger (1972, 1980, 1988, 2015) och brons fyra gånger (1964, 2000, 2007, 2011). De har också vunnit östasiatiska mästerskapet fem gånger (2003, 2008, 2015, 2017, 2019).

Läs också:  kanadas herrlandslag i fotboll mot uruguays herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Hur har matcherna mellan Sydkorea och Brasilien sett ut historiskt?

I de tidigare mötena mellan Brasilien och Sydkorea har Brasilien vunnit 7 matcher, förlorat 1 match, och det har inte varit några oavgjorda matcher.