tunisiens herrlandslag i fotboll mot australiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara en sport, det är en passion och en livsstil för många människor runt om i världen. När det gäller internationella matcher, är det alltid spännande att se olika lag från olika delar av världen mötas på planen. I denna artikel kommer vi att fokusera på två sådana lag: Tunisiens herrlandslag i fotboll och Australiens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att diskutera deras laguppställning, tidslinje och statistik.

Tunisiens herrlandslag i fotboll

Tunisiens herrlandslag i fotboll, även kända som Les Aigles de Carthage, har en rik historia inom afrikansk fotboll. Laget spelade sin första internationella match 1928 mot det franska B-landslaget, en match de förlorade med 2-3. Sedan dess har de deltagit i flera internationella turneringar, inklusive FIFA World Cup och African Cup of Nations. De har en FIFA-ranking på 30 (från 22 december 2022).

Tunisiens Laguppställning

Laget för 2022 World Cup inkluderar spelare som Aymen Mathlouthi, Youssef Msakni (kapten), Wahbi Khazri och Ferjani Sassi. Andra framstående spelare som har representerat Tunisien inkluderar Hatem Trabelsi, Samir Bakaou och Chokri El Ouaer. Här är en fullständig lista över spelarna:

 • Aymen Mathlouthi
 • Youssef Msakni
 • Wahbi Khazri
 • Ferjani Sassi
 • (resten av laget)

Australiens herrlandslag i fotboll

Australiens herrlandslag i fotboll, även kända som The Socceroos, har också en imponerande historia. De har deltagit i sex världsmästerskap och har varit framgångsrika i både Oceaniska mästerskapet och Asiatiska mästerskapet. De har en stark trupp med erfarna spelare och har visat sin förmåga att konkurrera på den internationella scenen.

Läs också:  irlands herrlandslag i fotboll mot frankrikes herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Australiens Laguppställning

Den nuvarande truppen inkluderar spelare som Mathew Ryan (målvakt och lagkapten), Milos Degenek, Aziz Behich, Harry Souttar, Jackson Irvine, Ajdin Hrustic, Aaron Mooy och Mathew Leckie. Andra framstående spelare som har representerat Australien inkluderar Tim Cahill, Harry Kewell och Mark Schwarzer. Här är en fullständig lista över spelarna:

 • Mathew Ryan
 • Milos Degenek
 • Aziz Behich
 • Harry Souttar
 • Jackson Irvine
 • Ajdin Hrustic
 • Aaron Mooy
 • Mathew Leckie
 • (resten av laget)

Tunisiens mot Australiens Tidslinje

Australien och Tunisien har mötts tre gånger tidigare. Den första matchen ägde rum den 1 oktober 1997, där Australien vann med 3-0. Den andra matchen spelades den 21 juni 2005 under FIFA Confederations Cup, där Tunisien vann med 2-0. Den senaste matchen mellan de två lagen ägde rum den 26 november 2022 under FIFA World Cup, där Australien vann med 1-0.

Tunisiens mot Australiens Statistik

När det gäller statistik mellan de två lagen, har Australien vunnit två matcher och Tunisien har vunnit en. Det har inte varit några oavgjorda matcher mellan de två lagen. Den mest framstående spelaren för Tunisien är Radhi Jaïdi med 105 framträdanden, medan den mest framstående spelaren för Australien är Tim Cahill.

Sammanfattning

När vi tittar på tunisiens herrlandslag i fotboll mot australiens herrlandslag i fotboll laguppställning, kan vi se att båda lagen har starka spelare som har potential att göra en stor inverkan på matchen. Med tanke på tidslinjen och statistiken mellan de två lagen, kan vi förvänta oss en intensiv och spännande match.

Läs också:  Mexikos herrlandslag i fotboll vs polens herrlandslag i fotboll: laguppställning

Båda lagen har visat stor skicklighet och uthållighet på planen, och det kommer att bli intressant att se hur de står upp mot varandra i framtida matcher. Oavsett resultatet, kommer det att vara en fantastisk fotbollsmatch att titta på. Vi ser fram emot att se tunisiens herrlandslag i fotboll mot australiens herrlandslag i fotboll laguppställning i aktion igen.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om matchen mellan Tunisiens herrlandslag i fotboll och Australiens herrlandslag i fotboll. Dessa frågor och svar ger en överblick över lagens historia, prestationer och nuvarande laguppställning.

Vilken är Tunisiens herrlandslag i fotbolls FIFA-rankning?

Tunisiens herrlandslag i fotboll har en FIFA-rankning på 30 från och med 22 december 2022.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Tunisiens herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Tunisiens herrlandslag i fotboll inkluderar Aymen Mathlouthi, Youssef Msakni (kapten), Wahbi Khazri och Ferjani Sassi. Laget tränas av Jalel Kadri.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Australiens herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Australiens herrlandslag i fotboll inkluderar Mathew Ryan (målvakt och lagkapten), Milos Degenek, Aziz Behich, Harry Souttar, Jackson Irvine, Ajdin Hrustic, Aaron Mooy och Mathew Leckie.

Vad är det historiska mötet mellan Tunisiens herrlandslag i fotboll och Australiens herrlandslag i fotboll?

Australiens herrlandslag i fotboll har spelat mot Tunisien tre gånger tidigare. Australien har vunnit två matcher, Tunisien har vunnit en match och det har inte varit några oavgjorda matcher.

Läs också:  iraks herrlandslag i fotboll mot qatars herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik