Kylian mbappé: vilket lag spelar han i och hans professionella karriär

Kylian Mbappé, född den 20 december 1998, är en fransk fotbollsspelare som för närvarande spelar för Paris Saint-Germain i Ligue 1 och det franska landslaget. Han är en av de mest framstående fotbollsspelarna i världen idag. Med sin snabbhet, teknik och imponerande målrekord har han blivit en av de mest eftertraktade spelarna i fotbollsvärlden. Men vilket lag spelar Mbappé i? Svaret är enkelt: Han spelar för Paris Saint-Germain.

Mbappés tidiga karriär och framgångar i AS Monaco

Kylian Mbappé inledde sin seniora fotbollskarriär i AS Monaco 2015. Han debuterade för Monaco vid 16 års ålder och gjorde snabbt ett namn för sig själv med sin explosiva hastighet och målsinne. Under sin tid i Monaco spelade Mbappé en viktig roll i klubbens framgångar och hjälpte dem att vinna Ligue 1-titeln säsongen 2016/2017. Han mottog även utmärkelserna Ligue 1 Young Player of the Year och Golden Boy.

Övergången till Paris Saint-Germain

Efter sina imponerande prestationer i Monaco väckte Mbappé intresse från flera europeiska storklubbar. År 2017 skrev han på för Paris Saint-Germain (PSG) på lån, vilket gjordes permanent 2018 för en övergångsavgift på 180 miljoner euro. Detta gjorde honom till den näst dyraste spelaren och den dyraste tonåringen någonsin i fotbollshistorien.

Framgångar i Paris Saint-Germain

I PSG har Mbappé fortsatt att imponera och har blivit en nyckelspelare i laget. Han har hjälpt klubben att vinna tre Ligue 1-titlar, två Coupe de France-titlar och har blivit utsedd till Ligue 1 Player of the Year två gånger. Han är också den tredje högsta målgöraren i PSG:s historia.

Läs också:  Hur lång är mbappe? kylian mbappes exakta längd avslöjas här

Mbappés roll i det franska landslaget

Utöver sina framgångar i klubblagsfotboll har Mbappé också varit en viktig del av det franska landslaget. Han debuterade för det franska seniorlaget 2017 och blev den yngsta franska spelaren att göra mål i ett världsmästerskap, samt den andra tonåringen, efter Pelé, att göra mål i en VM-final. Han var den näst högsta målgöraren när Frankrike vann turneringen och mottog utmärkelserna ”Best Young Player” och ”French Player of the Year”.

Vilket lag spelar Mbappé i nu?

För närvarande spelar Kylian Mbappé fortfarande för Paris Saint-Germain. Han bär nummer 7-tröjan och spelar som anfallare. Under säsongen 2022-2023 har han gjort 29 mål på 34 matcher i Ligue 1 och 7 mål på 8 matcher i Champions League.

Kylian Mbappés framtid

Trots att han bara är 24 år gammal har Mbappé redan haft en framgångsrik karriär och har potential att bli en av de största spelarna genom tiderna. Han fortsätter att imponera med sin snabbhet, teknik och målsinne. Han är fortfarande en nyckelspelare för både Paris Saint-Germain och det franska landslaget.

Kylian Mbappé: En av världens bästa spelare

Kylian Mbappé är utan tvekan en av de mest framstående fotbollsspelarna i världen idag. Han har spelat för AS Monaco och Paris Saint-Germain, och för närvarande spelar han fortfarande för PSG. Han har visat en imponerande målform och har blivit en nyckelspelare för både PSG och det franska landslaget. Han har hjälpt PSG att vinna flera titlar och har varit en avgörande faktor i deras framgångar i UEFA Champions League.

Läs också:  Hur många mål gjorde mbappé i vm 2022? en översikt av hans imponerande målrekord

Kylian Mbappé: Från Paris till världen

Kylian Mbappé är en fransk fotbollsspelare som för närvarande spelar för Paris Saint-Germain i Ligue 1 och det franska landslaget. Han föddes den 20 december 1998, i Paris. Mbappé anses vara en av de bästa fotbollsspelarna i världen.

Vilket lag spelar Mbappé i? En av fotbollsvärldens mest lysande stjärnor

Kylian Mbappé, med sin unga ålder, har potentialen att bli en av de största spelarna genom tiderna. Han fortsätter att imponera med sin snabbhet, teknik och målsinne. För närvarande spelar han för Paris Saint-Germain och fortsätter att vara en av fotbollsvärldens mest lysande stjärnor. Så, vilket lag spelar Mbappé i? Svaret är tydligt – han spelar för Paris Saint-Germain och fortsätter att lysa på fotbollshimlen.