wales herrlandslag i fotboll mot irans herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara ett spel. Det är en passion, en livsstil och för många, en religion. I denna artikel kommer vi att diskutera ”wales herrlandslag i fotboll mot irans herrlandslag i fotboll laguppställning”, två lag som har gjort betydande framsteg på den internationella fotbollsscenen.

Wales herrlandslag i fotboll

Wales herrlandslag i fotboll, även känd som ”The Dragons”, är ett lag som representeras av Football Association of Wales (FAW). Laget har en rik historia och har haft flera framstående segrar under årens lopp.

Wales, som för närvarande rankas som nummer 28 i FIFA-rankningen, har haft flera framstående spelare i sin uppställning. Den mest kända bland dem är förmodligen Gareth Bale, som håller rekordet för flest mål för Wales med 38 mål. Chris Gunter, med sina 108 framträdanden, har flest internationella landskamper för Wales.

Wales Laguppställning

Wales laguppställning inkluderar flera aktiva spelare som Gareth Bale, Aaron Ramsey, Ben Davies och Daniel James. Varje spelare har sin egen unika talang och bidrar på sitt sätt till lagets framgång.

Irans herrlandslag i fotboll

Irans herrlandslag i fotboll, även känd som ”Team Melli”, är ett av Asiens ledande fotbollslandslag. Laget, som för närvarande rankas som nummer 24 i FIFA-rankningen, har haft flera framstående segrar, inklusive tre vinster i Asiatiska mästerskapet och fyra vinster i Västasiatiska mästerskapet.

Läs också:  Schweiz herrlandslag i fotboll vs kameruns herrlandslag i fotboll: laguppställning

Irans Laguppställning

Irans laguppställning inkluderar flera framstående spelare som Javad Nekounam, som har spelat flest landskamper för Iran (151), och Ali Daei, som har gjort flest mål (109). Laget leds av förbundskapten Carlos Queiroz, med Ehsan Hajsafi som lagkapten.

Wales mot Iran Tidslinje

Wales och Iran har mötts två gånger tidigare. Den första matchen ägde rum den 18 april 1978, där Wales vann med 1-0 i en internationell vänskapsmatch. Den andra matchen ägde rum den 25 november 2022, där Wales förlorade mot Iran med 0-2 i FIFA World Cup.

Wales mot Iran Statistik

När det gäller statistik mellan Wales och Iran, har Wales vunnit en match och Iran har vunnit en match. Wales har gjort ett mål mot Iran, medan Iran har gjort två mål mot Wales.

Slutsats

Sammanfattningsvis, ”wales herrlandslag i fotboll mot irans herrlandslag i fotboll laguppställning”, ”statistik” och ”tidslinje” visar att båda lagen har haft sina framgångar och motgångar. Oavsett resultatet, är det klart att både Wales och Iran har talang och potential att göra stora framsteg på den internationella fotbollsscenen.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om Wales herrlandslag i fotboll och Irans herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras tidigare möten. Detta är baserat på den senaste tillgängliga informationen och kan vara till hjälp för att få en djupare förståelse för dessa två lag.

Läs också:  polens herrlandslag i fotboll mot nederländernas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Wales och Irans herrlandslag i fotboll?

Wales mest framstående spelare inkluderar Gareth Bale, som håller rekordet för flest mål (38) och Chris Gunter, som har flest internationella framträdanden (108). För Iran är Javad Nekounam den mest framstående spelaren med flest landskamper (151), och Ali Daei har gjort flest mål (109).

Vad är Wales och Irans nuvarande FIFA-rankning?

Per den 22 december 2022, är Wales rankad som nummer 28 och Iran som nummer 24 i FIFA:s världsranking.

Vilka är de största prestationerna för Wales och Irans herrlandslag i fotboll?

Wales största prestation var att nå semifinalerna i UEFA European Championship 2016. Iran å andra sidan, har vunnit Asiatiska mästerskapet tre gånger (1968, 1972 och 1976) och har kvalificerat sig sex gånger till Världsmästerskapet.

Hur har matcherna mellan Wales och Iran sett ut tidigare?

Wales och Iran har spelat två matcher mot varandra. Den första matchen ägde rum den 18 april 1978, där Wales vann med 1-0. Den andra matchen spelades den 25 november 2022, där Wales förlorade mot Iran med 0-2 i Världsmästerskapet.

Vilka är de aktiva spelarna i Wales och Irans herrlandslag i fotboll?

Några av de aktiva spelarna för Wales inkluderar Gareth Bale, Aaron Ramsey, Ben Davies och Daniel James. För Iran inkluderar de aktiva spelarna bland annat Alireza Haghighi, Mohammad Rashid Mazaheri, Amir Abedzadeh, Jalal Hosseini, Vouria Ghafouri, Milad Mohammadi, Morteza Pouraliganji, Rouzbeh Cheshmi, Ramin Rezaeian, Saeid Aghaei, Saeid Ezatolahi, Saman Ghoddos, Omid Ebrahimi, Vahid Amiri, Ali Karimi, Akbar Imani, Alireza Jahanbakhsh, Ashkan Dejagah, Ahmad Abdollahzadeh, Ehsan Hajsafi, Mehdi Torabi, Karim Ansarifard, Reza Ghoochannejhad, Mehdi Taremi, Kaveh Rezaei och Sardar Azmoun.

Läs också:  marockos herrlandslag i fotboll mot brasiliens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik